Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Notele elevilor de clasa a VIII-a, publicate de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a. Ministerul Educației Naționale a publicat, luni, pe portalul evaluare.edu.ro notele la Evaluarea Națională. În premieră, rezultatele la examenele naționale au fost publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidatului pentru respectarea Regulamentului privind protecția datelor.

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba

Click AICI pentru a vedea notele elevilor la nivel național

Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat și-a putut vedea rezultatele obținute la Evaluare Națională 2020. Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro conțin următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor la examenul de Evaluare Națională și media.

Măsura a fost luată pentru respectarea Regulamentului general privind protecția datelor. Este prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Contestațiile pot fi depuse luni, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

La Evaluarea Națională 2020, sesiunea 2 – 27 iunie, s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în Bucureşti. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut probele scrise la Evaluarea Națională săptămâna trecută: în 15 iunie, probă scrisă la Limba şi literatura română, 17 iunie, proba scrisă la Matematică, în 18 iunie, probă scrisă la Limba şi literatura maternă.

Din cauza pandemiei de COVID-19, Evaluarea Națională 2020 s-a desfășurat în condiții speciale, care au presupus și triajul epidemiologic al elevilor. La intrarea în școală le-a fost măsurată temperatura, care nu a trebuit să depășească 37.3 ̊C pentru a fi primiți la examen.
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

O sesiune specială a examenului național va fi organizată pentru elevii care nu au putut participa la această sesiune din motive medicale sau au fost izolați/în carantină din cauza COVID.

Calendar sesiune specială Evaluare Națională 2020:
  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților
  • 29 iunie: Limba și literatura română
  • 30 iunie: Matematică
  • 1 iulie: Limba și literatura maternă
  • 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări Festivalul Internațional de Folclor Aiud, a ajuns la cea de-a XII-a ediție, și se desfășoară în perioada 25- 28 iulie 2024. Municipiul Aiud este gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea