Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Directorul General Adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, vizită pe lotul 2 al Autostrazii Sebeș-Turda: „Mobilizarea a suferit o ușoară creștere însă este încă loc pentru mai bine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorul General Adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, a efectual vineri, 29 mai, o vizită inopinată pe lotul 2 al Autostrazii Sebeș-Turda, unde deși lucrările nu au evoluat satisfăcător, antreprenorul general Aktor a crescut mobilizarea.

„Mobilizarea a suferit o ușoară creștere însă este încă loc pentru mai bine…Sper într-o implicare puternică a acestui antreprenor. Pentru a putea finaliza lucrarea în termenul asumat (noiembrie 2020) este necesar ca antreprenorul sa pună în operă aproximativ 1900-2000 de tone de asfalt pe zi, suntem la 1000-1100. Au mai montat o stație de asfalt și angajamentul este că din iunie o să ajungă la capacitatea maximă”, a declarat Ovidiu Barbier după inspecția din șantier.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, unde lucrările nu au evoluat satisfăcător, antreprenorul general Aktor a crescut mobilizarea. În acest sens este evidentă o sporire a numărului de utilaje și muncitori de pe lotul 2. Surpriza o reprezintă aducerea unei echipe de asfaltatori greci formată din circa 12 persoane care au stat 14 zile în carantină la sosirea în România. După un început mai timid în zona Beldiu și asfaltările din ziua vizitei premierului Orban pe autostrada Sebeș-Turda, astăzi Aktor a început chiar să se grăbească între kilometrul 17 și 18, asfaltând de zor cu două finisoare simultan.

La organizarea de șantier a antreprenorului de la Beldiu funcționează o stație de beton, două stații de balast stabilizat și o stație de asfalt, iar de curând a fost montată o a două stație de asfalt care așteaptă să fie autorizată de către CESTRIN. Devine evident că prin punerea în funcțiune a celei de-a doua stații de asfaltare, grecii de la Aktor încearcă să crească și mai mult mobilizarea, profitând de prețul scăzut al bitumului, să acopere cu asfalt în anul 2020 o parte cât mai mare din lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda.

Pe lotul 2 a crescut mobilizarea, iar stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70%. Din păcate, potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructură, acest segment de drum nu va fi dat în trafic nici în anul 2020, contrar promisiunilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | TRAGEDIE evitată ”la mustață”, pe un drum din Alba: Depășire periculoasă, în curbă și pe linie continuă, filmată de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE evitată ”la mustață”, pe un drum din Alba: Depășire periculoasă, în curbă și pe linie continuă, filmată de o cameră de bord O adevărată tragedie a fost evitată joi 1 august, ”la mustață” pe DN 74, spre Zlatna. Doar o fracţiune de secundă a lipsit ca autoturismul marca Audi, condus de un adevărat inconștient, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea