Rămâi conectat

Actualitate

Legea Apiculturii a fost modificată: Producătorii, obligați să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine pentru mierea de albine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea Apiculturii a fost modificată: Producătorii, obligați să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine pentru mierea de albine

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect care modifică Legea Apiculturii astfel:

Producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine pentru mierea de albine.

Pentru amestecurile de miere provenite din comunitatea europeană şi/sau ţări terţe, producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă, țara sau țările de origine, după caz.

Este interzisă inscripționarea pe etichetă a sintagmei „Produs Românesc” dacă nu sunt respectate prevederile art.2 din Legea nr. 168/2017 privind instituirea zilei de 10 octombrie- Ziua națională a produselor agroalimentare românești: prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României.

Produsele falsificate sau substituite mierii se vor confisca şi se vor distruge pe cheltuiala comerciantului, procesatorului sau a producătorului, după caz.

La articolul 5, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a 1 ), cu următorul cuprins: „a 1 ) miere – substanța naturală dulce produsă de albine Apis mellifera din nectarul plantelor sau din secrețiile secțiunilor vii ale plantelor sau din excrețiile, pe secțiunile vii ale plantelor, ale insectelor care se hrănesc prin sucțiune din plante, și pe care albinele le colectează, le transformă, combinându -le cu substanțe proprii specifice, le depozitează, le deshidratează, le adună și le lasă în faguri pentru a se macera și a se maturiza.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025: Noul calendar al examenului, publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea competențelor începe din iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025: Noul calendar al examenului, publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea competențelor începe din iarnă Ordinul ministrului Educaţiei privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat 2025 a fost publicat în Monitorul Oficial, noutatea acestei sesiuni fiind că, după afişarea rezultatelor iniţiale, candidatul poate solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor proprii. „Candidatul poate solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor proprii după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea