Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, doi ani de la performanța fantastică din Champions League: medaliile de argint în grandioasa competiție continentală

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu doi ani, în 5 și 6 mai 2018, la București s-a disputat un eveniment de marcă, Final Four-ul Champions League la volei feminin, turneu în care Volei Alba Blaj a izbutit o performanță de senzație, calificarea în finala grandioasei competiții.

„Mica Romă” a luat cu asalt capitala României, sute de suporteri blăjeni, dar și din Alba fiind alături de fetele conduse de Darko Zakoc pentru a trăi momente unice, rezultând amintiri incredibile pentru cei implicați în activitatea „mândriei Albei” încă de la înființare, precum primarul Gheorghe Rotar sau președintele Sergiu Ștefănescu.

În 2018, Volei Alba Blaj a realizat cea mai mare performanță din istoria voleiului feminin românesc intercluburi, după ce a disputat finala Ligii Campionilor, la turneul Final Four pe care l-a organizat, în perioada 5-6 mai la București. Echipa pregătită de Darko Zakoč a învins în semifinale Galatasaray Istanbul, scor 3-1, în cel mai important meci din istoria clubului, dar a cedat în finală în fața formației VakifBank Istanbul, scor 0-3.

Au fost clipe senzaționale oferite de Volei Alba Blaj, ce a intrat în finala unei competiții stelare, fenomenul Blaj ajungând la cel mai înalt nivel, o minune a sportului românesc, voleibalistele, printre care și Ramona Rus fiind primite acasă ca adevărate campioane.

În următorul an, Volei Alba Blaj a acces în a doua finală continentală consecutivă, Cupa CEV, iar pe plan intern gruparea din Ardeal a reușit, din 2018, să mai cucerească două titluri (2019 – event) și în acest sezon, încheiat din pricina pandemiei de COVID-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea