Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproximativ 300 de teste efectuate ieri în laboratoarele din județul Alba. Anchetă epidemiologică la Spitalul Aiud, unde 4 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritățile au transmis că în ultimele 24 de ore, în județul nostru au fost confirmate opt cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19, în urma celor aproximativ 300 de teste efectuate ieri. Echipa DSP a demarat o anchetă la Spitalul Municipal din Aiud, acolo unde, mai multe cadre medicale s-au infectat cu virusul COVID-19. Se așteaptă noi probe de la unitatea medicală, toate cele trimise până în prezent fiind deja prelucrate.

Numărul total al cazurilor înregistrate în Alba a ajuns la 118.  Potrivit reprezentnaților DSP, în laboratoarele de testare din județul nostru urmează să trimise, în decursul zilei de astăzi, alte 50 de probe.

Potrivit informării făcute de Primăria Aiud, până ieri, luni, 13 aprilie 2020, în municipiu erau şase cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

În legătura cu situația de la Spitalul Municipal Aiud, unde patru cadre medicale au fost confirmate cu COVID, directul DSP Alba a menționat că echipa s-a deplasat la unitatea medicală, unde a fost demarată o anchetă epidemiologică. Vor fi recoltate probe pentru testare de la personalul medical, căruia i se va reefectua instructajul.

Potrivit lui Alexandru Sinea, doar azi, peste 70 de probe de la Spitalul sunt deja în lucru, DSP-ul așteptând ca mâine spitalul să trimită probe noi. Sinea a mai menționat că toate probele trimise de către unitatea medicală din Aiud către Direcția de Sănătate Publică au fost prelucrate, așteptând noi probe.

La spital au fost testate pozitiv 2 asistente şi 2 infirmiere, care nu au niciun fel de simptome. Decizia de testare a personalului medical a fost luată ca urmare a faptului că soţii a două cadre sanitare (o asistentă şi o infirmieră) au fost confirmaţi cu noul coronavirus. În total, de la Spitalul Municipal din Aiud au fost trimise pentru analiză un număr de 116 de probe, alte 50 urmând a fi transmise în cursul zilei de marţi, 14 aprilie.

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, în ultimele două săptămâni, la laboratorul de testare al Direcției de Sănătate Publică Alba s-a lucrat zilnic, în intervalul orar 8-22, cu o mică excepție, în Duminica Floriilor, când a lucrat doar Spitalul de Urgență Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 4 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 4 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 iulie 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea