Rămâi conectat

Ştirea zilei

Român de 30 de ani, cu mandat european, arestat la Curtea de Apel Alba Iulia: A deschis un cont bancar în Austria, utilizat pentru infracţiuni informatice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cetăţean român din municipiul Sibiu, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat la Curtea de Apel Alba Iulia în baza unui mandat european emis de autorităţi judiciare din Austria.

V. Laszlo a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în vederea predării acestuia către autorităţile din Austria care au emis mandatul european.

Predarea persoanei solicitate se va face sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România în vederea executării acesteia.

Instanţa a reţinut, din cuprinsul semnalării, că împotriva cetăţeanului român, autorităţile judiciare din Austria au emis mandatul european de arestare din data de 19 august 2019, fiind suspectat de săvârşirea a două infracţiuni: abuz de prelucrare a datelor în calitate de coparticipant şi spălare de bani, pentru care durata maximă a pedepsei privative de libertate este de 3 ani.

Bărbatul din Sibiu este acuzat că în luna ianuarie 2019, a deschis conturi la bănci austriece pe numele lui şi a ajutat, astfel, alţi făptuitori rămaşi necunoscuţi să sustragă sume importante de bani din conturile unor cetăţeni austrieci. V. Laszlo a fost singurul din gruparea respectivă care a lăsat ”urme”, în sensul în care a deschis contul bancar pe numele său şi, astfel, a fost simplu de identificat de către anchetatori. Ceilalţi complici sunt acuzaşi că au influenţat rezultatul unei prelucrări de date asistate de calculator prin crearea unui program, prin introducerea, modificarea, ştergerea sau suprimarea datelor, afectând, astfel, cursul operaţiunii de procesare.

În concret, au schimbat într-un mod încă necunoscut o cartelă a conexiunii mobile online a victimelor, au obţinut acces la conturile online ale acestora şi apoi au efectuat transferuri din conturile victimelor în contul deschis anterior de românul din Sibiu. În total, în contul bancar al acestuia a fost transferată ileagal suma de 33.400 eruro. Suma de bani a fost ridicată de acesta şi a transferat o parte mai departe.

”Curtea a apreciat că, în prezenta cauză, lăsarea în libertate a persoanei solicitate nu poate fi circumscrisă unor garanţii suficiente care să asigure prezenţa sa în faţa autorităţilor judiciare şi care să înlăture orice risc de sustragere de la derularea procedurilor în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare. Concluzia ce s-a impus a fi reţinută este că luarea unei măsuri provizorii faţă de persoana solicitată este necesară, fiind suficientă plasarea acesteia în arest la domiciliu.

În plus, pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului şi pentru a împiedica sustragerea persoanei solicitate de la executarea mandatului, instanţa a apreciat întemeiată solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în sensul că este necesară luarea unei măsuri care să asigure punerea în executare a mandatului european de arestare”, se menţionează în hotărârea instanţei care a pus în executare mandatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea