Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul celor 50 de elevi și profesori din Alba, care s-au întors din Italia: Precizări din partea Liceului de Arte ”Regina Maria”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un grup de 45 elevi și 6 profesori au plecat într-o excursie în Italia, joi, 20 februarie 2020, după efectuarea cursurilor. La ora plecării nu era transmis niciun semnal de alarmă din Italia referitor la Corona virus. Nu s-a difuzat nicio știre cu referire la acest virus (în Italia), altfel nu pleca nimeni în excursie.

Întoarcerea grupului de elevi și profesori din Italia a fost sub stricta coordonare a autorităților române care au ținut legătura cu profesorii însoțitori ai grupului de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Menționăm: Ministrul Educației, Ministrul Sănătății, Secretarul de Stat și Șef DSU, Raed Arafat.

Din data de 23.02 2020 (sâmbătă seara), grupul a fost în permanentă legătură, până la sosirea în Alba Iulia (duminică noaptea) cu domnul Prefect Albu Nicu, Inspector Școlar General Sandu Cornel, Inspector Principal Piază Radu și Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” prof. dr. Chiciudean Ioan.

Așadar, grupul de excursioniști a revenit în țară în data de 23 februarie, toți membrii mergând la domiciliile lor, cu familia sau la alte familii unde au rămas în carantină.

Foarte important de menționat este faptul că, niciun elev, niciun profesor și niciun părinte aflat în carantină nu a părăsit domiciliul; niciun profesor și niciun elev nu a necesitat spitalizare; nicio persoană din grup nu prezintă simptome ale coronavirusului. Toți elevii și profesorii se simt bine. Niciun elev sau profesor nu a prezentat și nu prezintă stări febrile (temperatură peste 37 grade) așa cum s-a vehiculat și dezinformat opinia publică, fapt ce generează panica în rândul acestora.

Zilnic, fiecare persoană aflată în carantină este monitorizată de către personalul specializat al DSP. Carantina durează 14 zile, conform protocolului în vigoare și stabilit de către autorități. Frații elevilor plecați în excursia sus menționată, care au rămas în țară și care au mers la cursuri, nu au intrat în contact cu familia aflată în carantină ci stau la rude cu unul din părinți. Acasă, deci, nu sunt ambii părinți (un părinte este la rude).

Prof. Sorina Țibacov, când a mers luni la școală, nu a intrat în contact cu soțul întors din Italia. În prezent, cei doi stau în carantină.

Cursurile la Liceul de Arte ”Regina Maria” se desfășoară normal. Amintim că, echipa managerială a instituției nu a trimis niciun profesor la poartă cu mențiunea de a se părăsi urgent unitatea de învățământ.

Rugăm respectuos, să nu inducem cetățenii în eroare, să nu discredităm această școală unică din județ prin profilul ei vocațional artistic și să ne informăm cu mult mai multă atenție asupra ceea ce înseamnă coronavirus și care sunt măsurile de prevenire necesare (igiena ș.a.).

Mulțumim anticipat!

Purtător de cuvânt,
Prof. Teodora Zărnescu Craiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea