Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Ambulanță nouă în dotarea SVSU Cetatea de Baltă, de la organizația „Operation Sabre” din Marea Britanie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 22 octombrie 2019, Primăria Cetatea de Baltă a avut bucuria de a se reîntâlni cu prietenii și membrii parteneri ai organizație „Operation Sabre” din Marea Britanie care de data aceasta au adus în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgență Cetatea de Baltă o ambulanță.

Solemnitatea evenimentului a fost marcată de prezența comandantului Neil Thompson – atașat militar al Marinei Regale, a Marii Britanii în România.

În urmă cu doi ani, Primăria Cetatea de Baltă, a fost dotată cu o autospecială de pompieri care  si-a dovedit utilitatea și eficiența în cele șase stingeri de incendii de pe raza comunei și alte două din localitățile, Jidvei și Căpâlna de Jos, unde au participat alături de pompierii de la Blaj.

Evenimentul a început la ora 15.00 prin intonarea imnului Marii Britanii și a României urmat de oficiul religios și sfințirea ambulanței de către protopopul Sorin Ivan, pr. Olimpiu Adam, pr. Cirebea Daniel, pastorul reformat Barabași Endre.

Primarul comunei ing. Comandaru Constantin a adresat tuturor salutul său de bun venit:

„Întâlnirea cu prietenii noștri dragi, din Anglia, ne mișcă sufletul și ne umple inima de bucurie. Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei acțiuni caritabile. Generozitatea, iubirea față de aproapele, eforturile susținute pentru a ne ajuta, conturează bogăția voastră spirituală. Acest miracol numit „prietenie” arată că, distanța care ne desparte nu este o barieră ci, dimpotrivă o punte de legătură care ne poate unii spre a construi noi proiecte de unitate pentru împlinirea binelui comun. Prin venirea și șederea voastră între noi veți putea descoperi, frumusețea meleagurilor noastre, valorile culturale și spirituale, dar mai ales frumusețea și căldura sufletului nostru.

Să o faceți întotdeauna cu încredere, curaj și speranta că, împreună putem construi o lume mai bună pentru noi și generațiile care ne urmează. Sperăm că, acest eveniment și darul vostru să fie, încă un pas înainte, pentru parteneriatul nostru spre a dezvolta și alte proiecte sau acțiuni caritabile. Vă suntem datori cu sentimente sincere de stimă, recunoștință și respect, dragii noștri prieteni dar și cu rugăciunea, fundament al tuturor prieteniilor constructive care consolidează și construiesc o punte sigură și viabilă între noi și voi.

În finalul discursului, primarul a ținut să mulțumească, în mod special Familiei D-nului Liviu Necșulescu prezent la eveniment, D-nului Claudiu Necșulescu, Președinte al Companiei Jidvei care au susținut financiar și moral cele două evenimente și acțiuni caritabile din 2017 și respectiv 2019 precum și Familiei Nagy Dionisie și fiul său Natanael administratorii S.C. Speranța EL S.R.L.”.

A urmat cuvântul comandantului Neil Thompson – atașat militar al Marinei Regale în România, care, exprimându-se, aproape perfect, în limba română a produs o emoție generală atingând inimile tuturor prin cuvintele sale, umile dar pline de căldură și prietenie.

Au luat cuvântul Prefectul Județului Alba Dl. Dănuț Emil-Hălălai, Vipreședintele CJ Alba Dl Dumitru Fulea, fiecare exprimându-și mulțumirile față de membrii Organizaței „Operation Sabre” încurajând și oferindu-și sprijinul pentru astfel de acțiuni sau alte proiecte caritabile pe viitor pentru binele cetățenilor Comunei Cetatea de Baltă și a județului Alba.

A urmat apoi, momentul, în care Dl Steve Worrall reprezentant al Organizaței “Operation Sabre”, a luat cuvântul exprimându-și bucuria de a reveni la Cetatea de Baltă și de a reîntâlni, aceeași oameni, cu sufletul deschis și cu inimi pline de dragoste, cu o dorință vie și profundă care luptă și doresc să realizeze proiecte ce pun pe primul plan nevoile și necesitățile cetățenilor și nu binele propriu. Așa cum a procedat și la vizita precedentă a înmânat cadouri simbolice, reprezentând pe Sf. Arhanghel Mihail (protectorul pompierilor Marii Britanii), Primarului Comunei, Prefectului Județului și altor oficialități.

În încheierea evenimentului, Primarul Constantin Comandaru, a mulțumit celor care i-au fost alături din cadrul Consiliului Local, Primăriei Cetatea de Baltă, primarilor din zona Târnavelor, Centrului Medical reprezentat de Dr. Kovacs Angela Maria, reprezentanților Școlii Generale Stefan cel Mare și Sfânt, reprezentanților.

Centrului Caritas Sf. Anton precum și tuturor care au înțeles sensul și importanța evenimentului.

[nggallery id=7541]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 7 milioane de lei pentru elaborarea planurilor Urbanistice Generale în 25 de comune. Listă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Peste 7 milioane de lei pentru elaborarea planurilor Urbanistice Generale în 25 de comune. Listă Judeţului Alba i-a fost alocată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației suma de 7.085.047,10 lei în vederea elaborării Planurilor Urbanistice Generale de către 25 de comune. Banii au fost alocați în cadrul Programului multianual privind elaborarea şi/sau actualizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea