Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noi rețele de iluminat public pe 6 străzi din Alba Iulia și treceri de pietoni inteligente. Proiect pe masa consilierilor locali, în ședința de săptămâna viitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Printr-o investiție de 1.742.655,90, respectiv 368.4236,19, administrația locală din Alba Iulia dorește, alături de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. — S.D.E.E – Alba și S.C. Flash Lighting Services S.A, concesionarul serviciului de iluminat public, să modernizeze rețeaua de pe străzile Calea Moților, Pr. Eugen Hulea, Albăstrelelor, Rozelor, Ion Rațiu și Ion Agârbiceanu.

În cadrul ședinței de Consiliu Local al municipiului Alba Iulia, care se va desfășura în data de 12 septembrie la sediul Primăriei, aleșii locali vor avea de aprobat un proiect de hotărâre care prevede reabilitarea rețelei de iluminat public pe o serie de străzi din municipiu. Durata de realizare a investiției este de 10 luni calendaristice.

Din referatul de aprobare rezultă „principalele caracteristici tehnice ale investiției (capacități):
– aparate (corpuri) de iluminat instalate prin proiect: 92 bucăți;
– puncte luminoase controlate prin telegestiune: 92 bucăți;
– stâlpi noi instalați prin proiect: 92 bucăți;
– treceri de pietoni iluminate prin senzori de prezență: 4 bucăți;

Lungime sistem rețea de iluminat public cu extindere: 4,94 km;
– Lungime sistem rețea de telecomunicații: 5,57 km;
– Camerete beton + capac fontă : 49 bucăți;”

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA — S.D.E.E – Alba a inițiat un contract de reabilitare a rețelelor de distribuție a energiei electrice în Alba Iulia, pe străzile :

Calea Moților, între bd. Revoluției 1989 și Doinei;
Prof. Eugen Hulea;
Albăstrelelor;
Rozelor;
Horea;
Ion Agârbiceanu;
Ion Rațiu, între str. I. Agârbiceanu și Horea.

În afara rețelei de iluminat public sunt tratate și 4 treceri de pietoni care vor fi dotate cu sisteme de iluminat specializate, pentru reducerea riscului de accidente, locațiile fiind:
– intersecția străzilor Calea Moților cu Ștefan cel Mare ;
– intersecția străzilor Calea Moților cu Albăstrelelor;
– sensul giratoriu de la Intersecția străzilor Calea Moților cu Horea (două treceri).

De asemenea, se vor realiza canalizații tehnice pentru telecomunicații. Valoarea estimată a investiției este de 1.464.416,72 lei la care se adaugă TVA.

Conform referatului de aprobare, cheltuielile de proiectare și autorizare sunt zero, decontarea lucrărilor se vor plăti la prețurile și tarifele aprobate în contract. Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA – S.D.E.E – Alba estimează predarea amplasamentului lucrării în jurul datei de 15.09.2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia să cumpere în mod fraudulos, cu ajutorul unor complici, un imobil din Teiuș, scos la licitație: A fost reținut în urma unor percheziții domiciliare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia să cumpere în mod fraudulos, cu ajutorul unor complici, un imobil din Teiuș, scos la licitație: A fost reținut în urma unor percheziții domiciliare Un bărbat din Alba Iulia a reușit să cumpere în mod fraudulos, cu ajutorul unor complici, un imobil din Teiuș, scos la licitație. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea