Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Iohannis, la Alba Iulia: ”Majoritatea PSD-ista de acum, din Parlament, este toxică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a vorbit la Alba Iulia despre rezultatul alegerilor care a dovedit că românii sunt proeuropeni, despre rezultatul referendumului prin care cetățenii au arătat că vor ”stat de drept, justiție independentă, bună guvernare” și despre pactul pe care l-a propus partidelor, după consultările din ultimele zile.

 

”PSD-ul a pierdut rușinos aceste alegeri. Este un lucru demn de observat și de menționat. Dar aici trebuie să mergem în profunzime și să vedem ce înseamnă votul acesta. Păi după ce PSD a făcut o campanie antieuropeană, a încercat să-i prostească pe români, să le spună că nu sunt bine primiți, nu sunt bine văzuți, ceea ce este total fals. Toți aveți rude, aveți cunoștințe, românii sunt foarte bine văzuți, sunt foarte bine acceptați și atunci acest vot trebuie interpretat corect. Votul a fost un vot pentru Europa, a fost un vot proeuropean. Românii au dovedit prin vot, nu prim povești, prin votul lor suveran c ă vor să rămână în Europa, în Uniunea Europeană. Iar referendumul a dovedit că oamenii vor stat de drept, justiție independentă, bună guvernare, ceea ce, din păcate, de doi ani și jumătate nu se întâmplă. Și toatea acestea împreună arată că româînii de fapt vor altceva decât primesc acum”, a spus președintele.

Referitor la pactul propus partidelor, șeful statului a declarat că că „PSD face fiţe” deoarece are „o majoritate toxică” în Parlament, iar până când această majoritate „PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”.

”PSD-iștii sunt foarte supărați pentru că, în continuare, după ce s-a terminat campania și s-a terminat votul, umblu prin țară și spun că românii nu mai vor PSD. Păi asta au arătat românii prin vot! Este voința suverană a românilor, iar acest lucru trebuie înțeles de toată lumea. (…) Românii au dat un semnal și au spus clar: stat de drept – da, Europa – da, bună guvernare – da, PSD – nu! Dar încă nu s-a schimbat configurația în Parlament (…) M-ați întrebat de acel pact. Le-am propus un pact iar PNL imediat a spus: foarte bine, semnăm acest pact. Este exact ce vor românii: să schimbăm Constituţia aşa cum au votat oamenii la referendum, să interzicem ordonanţele, să interzicem amnistia, dar şi să revenim la discuţia pe legile Justiţiei care au fost stricate tot de PSD şi le-am spus-o în faţă la consultări: ”voi le-aţi stricat, nu aveţi decât să veniţi şi să le reparaţi”. Însă cine face fiţe? PSD. Păi se poate? După ce şi-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, lumea se aşteaptă acum să facă ce trebuie. Ei nu fac De ce? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea PSD-istă de acum din Parlament este o majoritate toxică. Au venit cu fel şi fel de poveşti doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Acum PSD caută tot felul de şmecherii să se eschiveze, să nu semneze pactul, să nu repare legile Justiţiei, legile pentru următoarele alegeri. Până când această majoritate PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”, a mai declarat Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 11 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 11 august 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 iulie 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea