Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru doi soţi din Sebeş judecaţi pentru că au ţinut un bătrân în sclavie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia, cei doi soţi din Sebeş trimişi în judecată pentru trafic de persoane, au fost condamnaţi definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul formulat de DIICOT şi a modificat sentinţa doar în ceea ce priveşte pedepsele accesorii, respectiv interzicerea unor drepturi civile. Instanţa a mai constatat încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţi.

Cauza a fost instrumentată de procurori DIICOT Alba Iulia. Cei doi soţi au mai fost obligaţi să plătească victimei, cu domiciliul procesual ales la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, suma de 20.000 de lei. Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeş, o persoană pe care prin constrângere au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat şi au obligat-o să practice cerşetoria.

Practic, potrivit anchetatorilor, bătrânul de 66 de ani a fost ţinut în stare de sclavie pentru mai bine de opt luni. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. A fost identificat de poliţişti la o mănăstire din judeţul Sibiu unde trebuia să cerşească în folosul celor doi soţi.

Pe timpul zilei, când muncea, persoana vătămată era permanent supravegheată pentru a nu fugi. De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerşească în folosul familiei inculpaţilor, fiind dus, ocazional, de către aceştia, la cerşit la bisericile din Tărtăria, Vinţu de Jos şi la mănăstirea Sădinca, unde persoana vătămată a fost depistată de către organele de poliţie la data de 1 aprilie 2018 în timp ce cerşea. Banii obţinuţi din cerşetorie, de persoana vătămată, au fost luaţi de către cei doi soţi de etnie romă. Pe timpul cât cerşea persoana vătămată era atent supravegheată.

În perioada în care a locuit la familia inculpaţilor, bărbatul de 65 de ani a fost slab alimentat, primind mâncare puţină şi de slabă calitate şi fiindu-i resticţionată apa, fântâna din curte fiind închisă cu lacăt pentru a nu avea acces la ea. De asemenea, în mare parte a timpului, bătrânul a fost obligat să doarmă peste noapte într-un garaj unde era închis cu lacăt, dormind efectiv într-o căruţă din garaj pe nişte cârpe date de inculpaţi, apoi într-un grajd care era închis şi cu lacăt pe dinafară, apoi într-un alt spaţiu, de asemenea închis cu lacăt. Persoana vătămată a fost bătută de mai multe ori, în principal de către inculpatul B. Dumitru care l-a lovit cu mătura, cu o coadă de lopată, cu un lanţ, cu pumnii şi picioarele, iar o dată şi cu un toc de fereastră cu lungimea de 112 cm, ce a fost găsit cu ocazia percheziţiei domiciliare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Urmărire ca în filme la Alba Iulia, sâmbătă noaptea: Adolescent de 16 ani, REȚINUT după ce a furat o mașină și a încercat să fugă de polițiști. A fost oprit cu ajutorul dispozitivului de tip ,,SPIKE” la Tăuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmărire ca în filme la Alba Iulia, sâmbătă noaptea: Adolescent de 16 ani, REȚINUT după ce a furat o mașină și a încercat să fugă de polițiști. A fost oprit cu ajutorul dispozitivului de tip ,,SPIKE” la Tăuți Un adolescent de 16 ani din Șugag a furat o mașină și a încercat să fugă de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea