Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șase tineri din Alba acuzaţi de trafic cu etnobotanice condamnați la închisoare. La percheziții s-a descoperit un laborator improvizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un dosar instrumentat de DIICOT prin care au fost trimişi în judecată şase tineri pentru trafic de etnobotanice a fost finalizat parțial de Curtea de Apel Alba Iulia.

Infracţiunea reţinută este cea de efectuare fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive (etnobotanice). Instanţa a condamnat patru inculpaţi la pedeapsa închisorii cu suspendare, în cazul altor doi a dispus rejudecarea procesului de către instanţa de fond, Tribunalul Alba.

Inculpaţii pentru care s-a dispus rejudecarea sunt T. Narcis şi B. Alin, care a fost achitaţi de către Tribunal. Câte şase luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, au primit R. Alexandru, M. Alexandru, A. Iuliu şi G. Horia.

Perioada de suspendare a fost stabilită pentru 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinţei, perioadă în care cei patru trebuie să se supună unor condiţii restrictive. De asemenea, au fost obligaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Instanţa a mai dispus confiscarea sumelor de bani obţinute din vânzarea substanţelor interzise, respectiv suma totală de circa 18.000 de lei. Cei patru mai trebuie să plătească, fiecare, câte 14.833 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat.

Gruparea a mai avut alţi patru inculpaţi care au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi în 2017, tot la pedepse cu suspendare. Potrivit anchetatorilor, grupul opera în perioada 2015-2016 în Alba Iulia, în scopul deţinerii şi vânzării de produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

În laboratorul improvizat ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Urmărire ca în filme la Alba Iulia, sâmbătă noaptea: Adolescent de 16 ani, REȚINUT după ce a furat o mașină și a încercat să fugă de polițiști. A fost oprit cu ajutorul dispozitivului de tip ,,SPIKE” la Tăuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmărire ca în filme la Alba Iulia, sâmbătă noaptea: Adolescent de 16 ani, REȚINUT după ce a furat o mașină și a încercat să fugă de polițiști. A fost oprit cu ajutorul dispozitivului de tip ,,SPIKE” la Tăuți Un adolescent de 16 ani din Șugag a furat o mașină și a încercat să fugă de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea