Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Cifrele spun adevărul – Zeci de milioane de euro de la Guvern pentru investiții în municipiul Alba Iulia și localitățile din împrejurimi

Andreea Ștefan

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia și comunele din împrejurimi au primit pentru prima dată în istoria politicii postdecembriste, de la Guvernul României, zeci de milioane de euro pentru proiecte în sănătate, educație, apă și canalizare, drumuri și cultură.

Acest lucru a putut fi realizat pentru că Partidul Social Democrat îi valorizează pe locuitorii județului Alba. Prin urmare județul nostru a primit suma record de aproape 240 de milioane de euro din partea Guvernului României. Deși primarul Mircea Hava s-a plimbat în trecut prin județ de mână cu Elena Udrea, Traian Băsescu sau Ludovic Orban, singurul partid care a făcut ceva concret pentru Alba a fost Partidul Social Democrat. Li s-a cerut cetățenilor din Alba să tot voteze PNL-PDL dar banii au rămas mereu la București, noi rămânând cu tăierile de salarii și de pensii și promisiunile neonorate.

Dar PSD a schimbat felul de a face politica la nivel național. Județul Alba a beneficiat de sprijinul Guvernului pentru că echipa PSD Alba formată din deputatul Ioan Dîrzu, ministrul Daniel Breaz și europarlamentarul Victor Negrescu s-a luptat pentru județul Alba. De altfel este pentru prima dată când Alba a avut doi miniștri în Guvernul României, Negrescu și Breaz.

Destinația fondurilor alocate de Guvernul României pentru municipiul Alba Iulia:

  • 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
  • 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
  • 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
  • 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Guvernul României s-a preocupat insistent și de soarta satelor românești oferind un sprijin consistent dezvoltării comunităților rurale. Politica Partidului Social Democrat a permis acordarea a peste 10 milioane de euro pentru investiții în șase comune vecine municipiului Alba Iulia.

Începem cu cea mai apropiată comună – Ciugud – situată la câțiva kilometri de municipiul reședință de județ. S-au alocat sume importante pentru reabilitarea căminelor culturale din satele Hăpria, Limba, Șeușa și Teleac, dar și pentru rețeaua de canalizare din zona industrială Drîmbar. De asemenea, există investiții importante, în derulare sau care urmează să înceapă, spre exemplu modernizarea Școlii Gimnaziale din Ciugud, construirea unui pod peste râul Mureș, repararea și extinderea dispensarului, modernizarea infrastructurii rutiere, respectiv dezvoltarea serviciilor socio-educative prin construirea unei grădinițe cu program prelungit.

Investiții importante sunt și la Ighiu, o altă comună apropiată de municipiul Alba Iulia. Vorbim despre modernizarea mai multor străzi, extinderea rețelei de canalizare, amenajarea rețelei de alimentare cu apă sau modernizarea și extinderea grădiniței din Țelna.

La Vințu de Jos sunt alocați bani pentru modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare, dar și pentru modernizarea grădiniței. De asemenea, la Berghin banii veniți de la Guvernul PSD sunt folosiți pentru modernizarea de străzi, realizarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, respectiv pentru reparații la Școala Gimnazială din Ghirbom.

Cu bani de la Guvern, la Galda de Jos va fi inaugurată și va funcționa prima creșă din mediul rural din județul nostru. Această investiție este în derulare, la fel și modernizarea Căminului Cultural din satul Benic. De asemenea, fondurile primite de la Guvernul României au fost alocate pentru modernizarea mai multor străzi.

Nu îl ultimul rând, în comuna Sântimbru investițiile se concentrează pe modernizarea grădinițelor din Galtiu și Coșlariu, a Școlii primare din Totoi, modernizarea unor străzi și amenajarea de trotuare, precum și pe realizarea sistemelor de colectare și de dirijare a apelor pluviale în localitatea Totoi. Un alt obiectiv finanțat de Guvernul PSD este reabilitarea căminului cultural din localitate.

Pentru comunitate investițiile înseamnă fapte concrete ale unui partid care face treabă. Dumneavoastră aveți ocazia să ne arătați că apreciați ceea ce a făcut Partidul Social Democrat pentru județul Alba, la urne, în ziua de 26 mai. Fapte nu vorbe.

Comandat de PSD, publicat de UNIREA PRES SRL, CMF: 41190008


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drept la replică PSD Alba: Un nou ostaș în slujba minciunilor liberale: traseistul Horațiu Florea!

Bera Larisa

Publicat

în

Drept la replică PSD Alba: Un nou ostaș în slujba minciunilor liberale: traseistul Horațiu Florea! Fostul nostru coleg, Horațiu Florea, a schimbat doar partidele, fără să-și îmbunătățească deloc cunoștințele. Ori este rău intenționat și mânat de colegii PNL-iști să spună prostii. Citește și: Comunicat de presă | Horațiu Florea : Inexactitățile expuse, ca să nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea