Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Aiud îi cere consilierului local Ionela Danciu demisia de onoare – Și-a pierdut statutul de independent după adeziunea la un partid

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luând act de declarația publică a doamnei Danciu Ionela Mariana prin care anunță că, începând de astăzi, activează în cadrul Consiliului Local Aiud în calitate de ”consilier independent pe listele Partidului PRO România”, facem următoarele precizări:

1. Partidul PRO România nu a participat la alegerile locale din anul 2016 pentru că nu exista.

2. Adeziunea scrisă la Partidul PRO România este publică și nu poate fi contestată. Așadar, doamna este membru de partid și pierde statutul de independent.

3. Consilierul independent a fost validat ca atare după alegerile din iunie 2016, în acest moment nemaiîndeplinind rigorile impuse în materie de legislație și deciziile Curții Constituționale. Votul cetățenilor pentru un consilier independent a fost deturnat prin înscrierea acesteia, în mod conștient, într-un partid politic.

4. Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțional, pentru consilierii locali, să schimbe statutul în care au fost aleși și validați.

5. Migrația politică a consilierilor a fost declarată neconstituțională, astfel: ”în condițiile actualului sistem electoral ce prevede scrutinul de listă pentru alegerea consilierilor locali și județeni, această ipoteză nu poate fi acceptată, deoarece mandatul în exercițiu, astfel continuat, nu mai corespunde voinței inițiale a electoratului, care a acordat votul său unui candidat în considerarea partidului pe care, la acel moment, acesta îl reprezenta”.

În concluzie, Partidul Național Liberal Filiala Aiud cere public demisia de onoare consilierei care a nesocotit mandatul pentru care a fost validat în această calitate, dacă are onoare, dacă înțelege că este înafara legii și îți asumă consecințele propriei decizii de a se înscrie într-un partid politic. De asemenea, cerem public instituțiilor abilitate să constate încetarea, de drept, a mandatului de consilier independent.

PNL Organizația Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea