Consiliul Local Cugir – Dezbatere incendiară pe tema comasării a două şcoli generale
Peste 100 de cadre didactice şi părinţi ai elevilor de la şcolile generale ”Singidava ” şi nr. 2 Cugir au umplut sala de şedinţe a Consiliului Local Cugir pentru a lua parte la dezbaterea unui proiect de hotărâre referitor la comasarea celor două unităţi de învăţământ. O prezenţă neaşteptat de mare, în premieră am putea spune, care la un moment dat s-a dovedit atât de încrâncenată încât se părea că se va ajunge la evacuarea sălii. Tabăra nemulţumiţilor a reprezentat-o în procentaj de peste 90%. Şcoala ”Singidava ”Cugir care şi-a arătat dezacordul faţă de intenţia comasării încă de anul trecut, când s-a ivit această idee de reorganizare a reţelei şcolare, pentru 2012 -2013, dar nici toate cadrele didactice de la Şcoala nr. 2 nu îmbrăţişau cu prea mare convingere acest demers. Cel mai mult a deranjat, după cum a rezultat din intervenţiile cadrelor didactice şi a părinţilor, denumirea sediului noii unităţi rezultate prin comasare, care deşi urmează să se numească ”Singidava ” va avea sediul la Şcoala nr. 2 ,adică pe strada Gheorghe Lazăr. Această hotărâre a fost sancţionată de consilierul local din partea PDL- Radu Roşian, care a spus că „nu poţi să iei o astfel de măsură cu o şcoală care se află în <Top 20> între şcolile din judeţ şi să uiţi de realizările şi tradiţia acestei unităţi.” Au urmat numeroase schimburi de replici între părinţi pe de-o parte, iar pe de altă parte inspectorul şcolar, Dan Cherecheş, care este şi consilier local, acesta fiind acuzat că stă alături de alţi aleşi locali la originea acestei iniţiative. În opinia directorului şcolii ”Singidava”, prof. Anghel Lucia, proiectul a fost un demers greşit încă de la început, având în vedere că nu s-au dat explicaţiile cuvenite şi a întrebat dacă prin măsura luată se va rezolva mult trâmbiţata situaţie bugetară. Deşi primarul şi viceprimarul s-au referit la faptul că este nevoie de o nouă percepţie asupra reorganizării reţelei şcolare, în contextul lipsei fondurilor bugetare, n-au făcut decât să aprindă şi mai tare spiritele, mai multe cadre didactice afirmând că îşi văd puse în pericol prin această hotărâre catedrele şi că se crează disfuncţii în activitatea lor şi a elevilor. Profund afectată, prof. Gabriela Păştină de la ”Singidava ”, adresându-se consilierilor, a spus: ”Prin ceea ce aţi întreprins nu s-a făcut nici înainte de 1989, adică aţi reuşit să dezbinaţi cadrele didactice, în mod deliberat sau la recomandarea cuiva care este peste d-voastră”.
Cu toate că numeroase voci au susţinut că şcolile trebuie să rămână aşa cum au fost, adică despărţite, consilierii opoziţiei au votat proiectul de hotărâre care prevede comasarea celor două şcoli iar consilierii PDL au votat împotrivă. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]