Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Mircea Trifu, consilier local: ”Voi sesiza Prefectura că în ședința de azi nu s-a respectat procedura completă de vot. Pe unii din colegi îi caracterizează bășcălia și batjocura”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierul local independent Mircea Trifu, privind publicarea detaliată a proiectelor de hotărâre supuse spre aprobare consiliului local, înainte cu câteva zile de ședințe, a căzut la vot, marți, nu înainte însă ca o parte dintre consilieri să folosească prilejul să se distreze puțin pe seama lui.

Proiectul în sine, care de altfel propunea o măsură adoptată deja de alte primării din țară și chiar de către Consiliul Județean Alba, nu a provocat dezbateri sau comentarii din partea aleșilor locali. Mircea Trifu a fost lăsat să-l prezinte și a explicat că l-a întocmit la solicitarea cetățenilor, care doresc să fie informați cu privire la conținutul proiectelor de hotărâre. ”Caterinca” a început după ce unul dintre consilierii PNL a propus un amendament: ”Să i se amenajeze domnului Trifu un birou în primărie, cu chirie modică, să nu mai aștepte în picioare, pe holuri, răspunsuri la solicitările făcute la diverse departamente”.

Președintele de ședință a supus la vot proiectul. ”Păi cu amendamentul ăsta? Sunt de acord!”, a spus Mircea Trifu, stârnind hohote de râs în rândul consilierilor, iar el a râs împreună cu ei.

YouTube video

După ce a căzut la vot proiectul, buna dispoziție a consilierului s-a transformat în supărare, iar spre sfârșitul ședinței l-a anunțat pe secretarul primăriei că în opinia sa nu s-a respectat procedura completă:

”Domnule secretar, vreau să menționez că la proiectul 28 nu s-a respectat procedura completă. Bineînțeles că pe unii din colegi îi caracterizează bășcălia și batjocura. S-a votat doar amendamentul, nu s-a supus la vot proiectul fără amendament. Să notați în procesul-verbal de ședință că s-a făcut cu rea credință treaba asta. Acest fapt caracterizează de fapt majoritatea ședințelor și mi-aș dori ca dumneavoastră, în calitate de reprezentant al Prefecturii să sesizați lucrurile astea domnului prefect și să faceți o solicitare ca la următoarea ședință să trimită un reprezentant oficial ca să vadă cum se desfășoară, cum sunt fărâmițate luările de cuvânt și întrerupte și cum domnul președinte de ședință a desfășurat procedura incorectă și ilegală în ceea ce privește o hotărâre de consiliul local care privește interesul cetățenilor din Alba Iulia”, a spus consilierul local.

Într-un final, ca să-l mulțumească, consilierii au vrut să voteze proiectul fără acel amendament, însă Mircea Trifu a spus că-l retrage și va face o sesizare la Prefectură.

”Retrag proiectul și fac sesizare la Prefectură despre această bătaie de joc față de mine”, a spus el, înainte de a părăsi sala de ședințe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Mihalț a lansat recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede renovarea energetică moderată a clădirii căminului cultural, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea