Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Nămeți de 2 metri pe drumurile din Apuseni. Satele de munte, încremenite sub zăpezi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nămeţi mai mari decât casele, utilaje scoase în drum, oameni izolaţi de civilizaţie şi săteni care luptă, zi şi noapte, cu troienele de zăpadă. Aşa arată un sat din Apuseni, după ultimele zile de ninsori.

Localitatea Certege pare încremenită sub zăpadă. Peste toată așezarea s-a aşternut un troian de aproape doi metri de nea. Autorităţile locale depun eforturi intense pentru a debloca căile de comunicaţie spre satele situate pe culmile munţilor.

Într-o postare pe rețeau ade socializare facebook, primarul din Câmpeni, Ioan Călin Andreș, a publicat imagini cu un utilaj aflat la deszăpezire, între nămeți. Acesta pare parcă prins într-o menghină de tonele de zăpadă. Utilajul încearcă să facă față cu greu operațiunilor de deszăpezire, altfel s-ar putea circula numai pe crestele dunelor.

Printre munţii înalţi care străjuiesc drumul din sat abia se văd fumurile de la sobe.

https://www.youtube.com/watch?v=MqVZ3mple5Q&feature=youtu.be

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei, valabilă în toate regiunile ţării până vineri, la orele prânzului.

În Transilvania, vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creştere spre medii de 0 până la 1 grad Celsius. Până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -4 grade. În perioada 13 – 17 ianuarie, media regională a maximelor se va situa între -2 şi 0 grade, cu o uşoară tendinţă de creştere în ultimele zile ale intervalului spre o medie de 1 – 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -8 şi -5 grade, mai puţin în nopţile de 8 şi 9 ianuarie, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -14 şi -10 grade. În zilele de 9 şi 10 ianuarie, vor fi precipitaţii, posibil moderate cantitativ, dar cu caracter local şi temporar şi în perioada 11 – 15 ianuarie, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat şi trecător.

La munte, pe parcursul zilelor, vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între -8 şi -4 grade, cu excepţia zilelor de 7 şi 8 ianuarie, când media va fi cuprinsă între -12 şi -10 grade, precum şi ultimele zile, când se vor înregistra valori termice diurne în medie în jurul a -2 grade. Majoritatea nopţilor vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila între -12 şi -8 grade, mai puţin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când media va tinde spre -16 grade. Temporar, vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 9 – 15 ianuarie.

Sursa foto-video: facebook Ioan Călin Andreş

[nggallery id=6655]

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | INCENDIU izbucnit la o locuință din Mogoș: Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Mogoș

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | INCENDIU izbucnit la o locuință din Mogoș: Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Mogoș Un incendiu a izbucnit marți, 13 august, în jurul orei 12.14 la o locuință de pe raza localității Mogoș. Citește și: VIDEO | INCENDIU de deșeuri menajere și vegetație uscată la Unirea: Intervin pompierii Secția de pompieri Câmpeni intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea