Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ UPDATE: Incendiu puternic la acoperișul unei case din localitatea Vințu de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pompierii au intervenit, miercuri, pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unei case din localitatea Vințu de Jos.

Pentru stingerea flăcărilor au acționat Garda Sebeș și Alba Iulia cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă. La fața locului s-a deplasat și o ambulanță SMURD B2.

Locuința se află pe strada Ștefan cel Mare. Flăcările s-au manifestat doar la acoperiș și, împreună cu fumul, au fost vizibile de la zeci de metri. Casa cuprinsă în incendiu are parter și etaj.

La fața locului s-a deplasat și grupa operativă pentru coordonarea intervenției. Pompierii au făcut tot posibilul pentru limitarea flăcărilor.

UPDATE: ”Garda de intervenție Sebeș și Detașamentul de pompieri Alba-Iulia au intervenit miercuri dimineața, pe str. Ștefan cel Mare din localitatea Vințu de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui M.T. Pompierii militari au acționat cu patru autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vințu de jos. Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și țiglă pe o suprafață de aproximativ 120 mp, diferite materiale textile și bunuri aflate în mansardă. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile aflate în jur”, precizează reprezentantul ISU Alba.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor:

– Verificarea, repararea, izolarea termică și curațarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– Coșurile de fum trebuie curațate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planseului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Fotografiile au fost trimise de un cititor al ziaruluiunirea.ro.

[nggallery id=6629]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Blaj: Intervin pompierii cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Blaj: Intervin pompierii cu două autospeciale Un incendiu a izbucnit marti, 13 august, în jurul orei 15.40 la o anexă gospodărească din Blaj. Citește și: UPDATE | INCENDIU izbucnit la o locuință din Mogoș: Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Mogoș Garda de interventie Blaj intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea