Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Vicepreședinte ANRSC, Daniel Zdrânc: ”Pentru județul Alba, PNDL a fost suplimentat cu 6,5 milioane de euro”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru județul Alba, fondurile alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost supimentate cu 6,5 milioane de euro, a anunțat, joi, la Alba Iulia, vicepreședintele ANRSC Daniel Zdrânc. El a precizat că sunt 21 de administrații locale și, implicit, 21 de obiective de investiții care vor fi finaizate în perioada imediat următoare, pe lângă cele 134 de obiective și cei peste 627 de milioane de lei alocați deja prin programul PNDL.

”Aceste proiecte aprobate în ultima perioadă vizează, în principal, extinderea și reabilitarea sistemelor de iluminat în mai multe localități, dar printre ele regăsim și proiecte de canalizare și stații de epurare, câteva reabilitări ale unor școli și chiar modernizări de drumuri. Cred că este un lucru deosebit de bun pentru județul Alba. În urma acestui program (PNDL) vom avea o infrastructură, în ce privește apa, canalul, drumurile, iluminatul public și chiar școli și grădinițe, cu totul schimbată. Programul se desfășoară până în 2020 – maximum până în 2022 ar trebui terminate toate aceste proiecte”, a declarat Zdrânc:

Social-democratul a subliniat că, până în acest moment, programul se desfășoară fără să existe nicio întârziere la plată, iar pentru a clarifica zvonurile lansate în ultima perioadă de politicieni ai Opoziției, referitoare la oprirea unor lucrări de investiții din lipsa banilor, a prezentat situația plăților efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale în lunile octombrie și noiembrie, pentru obiectivele din municipiul Alba Iulia.

Astfel, din grafic rezultă că în aceste două luni s-au efectuat cinci plăți, în valoare totală de 1.985.523 de lei (aproximativ 432.000 de euro).

”Nu putem discuta sub nicio formă de întârzieri sau de blocări de preț. Într-adevăr, în această perioadă de sărbători probabil că nu se vor face plăți, este normal, dar începând cu luna ianuarie plățile vor fi reluate. Este important de reamintit că pentru acest program banii sunt alocați din Bugetul de Stat iar rezultatele sunt imediate, concrete, în comunitățile locale, ducând la o îmbunătățire a caității vieții”, a mai declarat Daniel Zdrânc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Mihalț a lansat recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede renovarea energetică moderată a clădirii căminului cultural, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea