VIDEO: Un Moș Martin mai curios, surprins de camerele de supraveghere dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni
Noi imagini au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni. De această dată este vorba de un urs mai curios, care a observat cel mai probabil camerele de supraveghere și s-a gândit să le verifice.
Imaginile inedite au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare, folosite de specialiștii Romsilva pentru monitorizarea faunei. Moș Martin, aflat în căutare de hrană, a sesizat obiectele necunoscute lui și, mai curios din fire, s-a gândit să le cerceteze mai de aproape.
Urșii trebuie să acumuleze un strat consistent de grăsime pe perioada verii și toamnei, necesar somnului de iarnă. În perioada iernii, când hrana este deficitară, urșii hibernează o perioadă. Pentru a căuta hrana, urșii își folosesc mirosul fin, după cum se observă și în această filmare.
Ei detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, cu ajutorul foselor nazale mari și miilor de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.
Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.
Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii