Procurorul general Augustin Lazăr i-a răspuns miercuri ministrului Justiției, că va demonta punct cu punct raportul
Procurorul General al României, Augustin Lazăr, i-a răspuns ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după anunţul declanşării procedurii de revocare, într-o conferință de presă.
Procurorul General a precizat în deschiderea conferinței de presă că raportul de evaluare este răspunsul pe care Executivul prin vocea ministrului justitiei ințelege sa-l dea Comisiei de la Veneția. Ministrul Justiţiei a anunțat miercuri, în urma prezentării raportului de evaluare a Procurorului General, că propune revocarea din funcție a acestuia, acuzându-l că prin managementul desfășurat a deturnat activitatea ministerului public.
Lazăr a spus că va demonta cu documente punct cu punct raportul în zilele următoare, punând la îndoială că ministrul Justiției ar fi singurul autor al „acestor ziceri penibele”.
În momentul în care a vorbit de nedreptatea pe care o simte în acest moment important nu doar pentru cariera lui, ci pentru țară, Lazăr a avut glasul marcat de o mare emoție. El le-a transmis românilor să aibă încredere în procurori, pentru că aceștia vor transmite generațiilor următoare făclia demnității și a independenței justiției.
„Procurorul pe care îl vedeți acum în fața dvs a fost notat timp de 37 de ani cu calificativul „foarte bine”, a punctat Lazăr.
Raportul întocmit de Toader are 63 de pagini şi 20 de puncte, exact câte au fost şi în cazul raportului de evaluare întocmit de Toader în cazul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Sursa: evz.ro, ziare.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan