FOTO / VIDEO: În Anul Centenarului Marii Uniri, Alba Iulia încearcă să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare hartă de țară formată din oameni
Alba Iulia ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări.
Județul Alba ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare imagine formată din oameni care vor forma o cifră, iar pentru că este Anul Centenarului Marii Uniri, se va forma cifra „100” în inteirorul hărții, în cursul unui eveniment derulat în cadrul Festivalului „Bucurie în mișcare”, ce va fi organizat în 29 și 30 septembrie 2018 de către Asociația „11even” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și Kaufland România. Totodată, pe parcursul celor două zile, vor fi organizate zeci de jocuri, concursuri și activități care implică mișcarea.
„Ne propunem să strângem alături de noi peste 9.000 de persoane, din Alba Iulia și din alte comunități din Transilvania și din țară. Se va realiza harta României, în interiorul căreia o să avem numărul 100. Acest eveniment va fi organizat în prima parte a zilei de 29 septembrie, în debutul Festivalului «Bucurie în mișcare” și va beneficia de prezența unei echipe de evaluare de la Guinness World Records, pentru a confirma acest record mondial. Este un demers excepțional, care poate să rămână pentru mulți ani de aici înainte în memoria copiilor și tinerilor care vor lua parte la formarea cifrei 100”, a declarat Ovidiu Neamțu – inițiatorul festivalului.
Proiectul cifrei 100 este realizat de Biroul de Proiectare Străjan Alba Iulia și acoperă întreaga arie de platou din zona de șanț de la Poarta IV a intrării în Cetate. Proiectul cuprinde segmente care vor fi împărțite pentru 6.733 de copii și 2.444 de tineri peste 16 ani și adulți, în total 9.177 de potențiali participanți.
Cu ajutorul a 5.300 de pelerine negre, pentru evidenţierea hărţii României, şi a 2.200 de pelerine albe, pentru evidenţierea numărului 100, participanţii vor încerca să stabilească un nou record mondial. La finalul activării recordului, participanţii se vor folosi de şepcuţele pe care le vor găsi în kitul de participare, pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.
Evenimentul, va fi omologat de o delegaţie a Guinness World Records prezentă la Alba Iulia
Pe lângă experiența unică de a lua parte la o astfel de acțiune, fiecare participant va primi o diplomă și o pelerină oficială a evenimentului. Oficial, la această dată, recordul mondial aparține Federației Ruse, 7.511 persoane formând în 7 mai 2016, pe un stadion, cifra „450”, pentru a sărbători cea de-a 450-a aniversare a regiunii Orel.
Peste 150.000 de persoane, în proiectul „Bucurie în mișcare”
Festivalul „Bucurie în mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația „11even” în anul 2012. De atunci, proiectul a fost implementat în peste 30 de orașe din România și Republica Moldova, reunind în total peste 150.000 de persoane la jocurile și metodele simple de a face mișcare, menite să-i determine pe participanți să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Numai în acest an, peste 75.000 de oameni s-au bucurat în mișcare, între 5 mai și 10 iunie, în cadrul evenimentelor organizate la Roman, Timișoara, Baia Mare, Rîmnicu Vâlcea, Deva, Satu Mare, Slatina, Galați, Craiova, Ploiești, Bacău și Arad.
Recorduri Guinness pe care le deține județul Alba
Acesta ar fi cel de-al doilea record Guinness pe care Alba Iulia ar urma să-l deţină, după cel stabilit în 2009, cu „cea mai mare îmbrăţişare”. Atunci, aproape 9.800 de oameni, printre care şi şeful statului de la acea vreme, Traian Băsescu, au luat parte la „Marea Îmbrăţişare a Cetăţii Alba Carolina”, pe un traseu lung de 3.450 de metri, înconjurând astfel fortificaţia bastionară, care are formă de stea.
Un record Guinness în județul Alba a mai fost stabilit tot în 2009 când, în Roşia Montană, peste o sută de localnici, adunaţi pe stadionul din localitate, au căutat aur cu şaitrocul, un vas de lemn folosit pentru separarea aurului din minereul sfărâmat
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan