Rămâi conectat

Curier Județean

Poliția locală a orașului Cugir, la raport

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șeful Serviciului Poliția locală Cugir, juristul Horațiu Găldău a prezentat recent, în fața aleșilor locali de la poalele Drăganei, un Raport privind activitatea desfășurată în anul 2017.

Raportorul a subliniat că pe anul trecut, serviciul pe care îl conduce a acționat în conformitate cu atribuțiile stabilite prin legea 155/2010 a Poliției locale, a HG 1332/2010, precum  și Regulamentul de ordine publică și gospodarire a orașului Cugir. În vederea îndeplinirii atribuțiilor ce -i revin conform actelor normative amintite, Poliția locală dispune de un număr de 27 de posturi,  din care: 2 de conducere, 20 de execuție, are 2 compartimente de specialitate si 1 birou.

Pentru preluarea și soluționarea operativă a sesizărilor cetățenilor, în vederea prevenirii actelor antisociale, sancționarea abaterilor privind nerespectarea ordinii si liniștii publice, disciplina în construcții, traficul rutier, cât și normele de protecția mediului, activitățile comerciale si urbanistice, funcționează echipaje de intervenție, în cele mai multe situații 24 din 24 ore.

Principalele obiective care au stat la baza serviciului au constat în limitarea fenomenului contravențional pe domenii specifice și creșterea nivelului de încredere a cetățenilor în administrația publică locală reflectate în 567 de sesizări din partea cetățenilor din care 506 au fost rezolvate. Conform datelor din Raport, rezultă că totalul amenzilor – proceselor verbale de contraventie s-a ridica la  362, iar numărul avertismentelor a fost de 148.  Dintre acestea: 18 au făcut referire la salubrizare, 15 la activitate comercială, 95 la circulație, oprire, stationare , 12 la ordine și liniște publică , 2 la disciplină în construcții.

Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 88.200 lei lei. Șeful Poliției locale a mai făcut referire la faptul că în serviciul de noapte, la schimbul III, polițiștii au luat parte la patrulele mixte organizate împreună cu lucrători ai poliției orășenești și jandarmeriei, iar unele dintre infracțiunile constatate au fost sancționate de poliția orășenească. ,,Tot nouă ne-a revenit misiunea să asigurăm paza și ordinea la instituții precum: Primăria, Casa de Cultură, Școala Gimnazială ,,Singidava”, la alte obiective de interes public, dar și cu ocazia unor evenimente organizate de administratia locala”, a conchis Horațiu Găldau. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Bera Larisa

Publicat

în

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Sâmbătă, 20 iulie 2024, la 81 de ani de la nașterea scriitorului Adrian Păunescu, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial. Citește și: 19 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea