Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

“Pita de Sântimbru“ desemnată, pentru a doua oară, „Produsul tradiţional al anului”, la târgul internațional “Indagra” 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a doua oară, “Pita de Sântimbru” a fost desemnată “Produsul tradiţional al anului”. Producătorul din Alba a primit distincția în 2017 de la Ministerul Agriculturii, în cadrul târgului internaţional “Indagra”. Primul titlu a fost primit în 2015. 

Călin Matieş, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, cel care a creat acest produs, a precizat că pâinea de Sântimbru este făcută după o reţetă autentică tradiţională, veche de 100 de ani, în cuptor din cărămidă.

“Un produs tradiţional autentic înseamnă că are materie primă neaditivată, locală (produsă în România). Pentru fabricarea pâinii de Sântimbru folosim făină locală, neameliorată, naturală (fără adaos de gluten, enzime etc), folosim unelte tradiţionale şi proces de producţie tradiţional; aluatul se frământă cu mâna, este dospit, ca pe vremuri. Produsul mai conţine apă, maia, sare”, a spus Matieş.

Pita de Sântimbru a fost atestată ca produs tradiţional în 2006 şi reatestată în 2013, potrivit noilor reguli din domeniu. Şi alte produse tradiţionale autentice au fost premiate în cadrul acestui târg: brânza de Braşov, mezelurile de Maramureş sau produsele conservate natural (dulceaţă, zacuscă), de Hunedoara.

Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei s-a desfăşurat în perioada 26-29 octombrie, sub patronajul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, la Centrul Expoziţional Romexpo. Târgul INDAGRA 2017 este cea mai importantă manifestare cu profil agricol organizată în România, fiind organizat de Romexpo alături de Camerele de Comerţ şi Industrie din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea