Rămâi conectat

Societate

Dosarul de corupţie al medicului şef de la Penitenciarul Aiud a fost strămutat la Curtea de Apel Bucureşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Dosarul de corupţie în care este judecat medicul şef de la Penitenciarul Aiud, acuzat de luate de mită, a fost strămutat de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa. Instanţa a admis la termenul din 19 decembrie excepţia de necompetenţă invocată de procuror privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – republicată, categorie din care face parte şi medicul-şef de la Penitenciarul Aiud.
Pe lângă Mirel Duda, acuzat de luare de mită, în dosar mai sunt inculpaţi şi Raul Nicolae Hancheş, fost Rus zis “Pricu” trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, Sorin Gabriel Moldovan fost ofiţer la Penitenciarul Aiud judecat pentru complicitate la luare de mită, Ionel Marin, fost deţinut acuzat de dare de mită şi Marian Stanciu învinuit de complicitate la dare de mită, acesta din urmă aflat în stare de arest în alt dosar.
Procurorii DNA au dispus în iulie 2011 trimiterea în judecată a medicului şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda. Potrivit rechizitoriului, în perioada mai – iunie 2010, medicul Mirel Vasile Duda a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde Ionel Marin spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată. Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi către medicul şef prin intermediul ofiţerului Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Hancheş zis “Pricu”. La rândul său, Marian Stanciu, un alt inculpat în dosar, i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Moldovan şi Hancheş, cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg

Ziarul Unirea

Publicat

în

21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg Poet, prozator și dramaturg, Vasile Alecsandri s-a născut la date de  21 iulie 1821, la Bacău. Acesta a provenit dintr-o familie boierească de curînd ridicată la o poziție de oarecare însemnătate; fiu al medelnicerului Vasile Alecsandri (ajuns mai tîrziu vornic) și al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea