Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, marcați și la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj. ”Geniul eminescian”, recitări de poezii și prezentare power point

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

stefan manciulea blaj002Luni, 16 ianuarie 2017, sala bibliotecii Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj a fost ”martoră” a manifestării ce a avut în centrul atenției viața și opera marelui poet Mihai Eminescu. Într-un cadru emoționant, elevii și cadrele didactice implicate au marcat cei 167 de ani de la nașterea „poetului nepereche”.

În fiecare an, cadrele didactice de Limba și literatura română și de limbi străine se unesc pentru a derula proiectul numit „Geniul eminescian”, pentru a puncta importanța Luceafărului literaturii române. Scopul acestuia este de a completa cultura generală a elevilor cu informații suplimentare privind viața și opera lui Mihai Eminescu, de a dezvolta dragostea pentru literatură și de a evidenția importanța poetului în cadrul culturii și literaturii române.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Inițiativa proiectului a revenit următoarelor cadre didactice: Ioana Breazu, Cristina Savonea, Emilia Comșa, Eleonora Boeriu, Cecilia Frățilă și Ioana Bartoc, cărora li s-a alăturat doamna bibliotecar Arion Mărioara.

În prima parte a manifestării domnul director prof. Ioan Marcu a adresat cuvinte de mulțumire și laudă la adresa cadrelor didactice și a elevilor, care s-au implicat în desfășurarea acestui proiect. Doamna director adj. Elena Drăgan i-a felicitat pe cei prezenți și a menționat că echipa managerială susține aceste momente extrașcolare.

În acest cadru emoționant, asigurat mai ales de sensibilitatea sufletească a celor prezenți, s-au recitat poezii scrise de marele poet, de către elevii din clasele a XI-a A și a XI-a B:  Anamaria Banea – „Când amintirile…”, Oana Satmari-„Când însuși glasul”, Paula Suto-„Când însuși glasul”, Alexandru Sârbu-„ De ce nu-mi vii”, Raluca Ignat-„Adio”, Anamaria Barabaș-„ De vorbiți mă fac că n-aud”.

Un moment interesant, ca de fiecare dată, l-a constituit recitarea poeziilor eminesciene traduse în limbile engleză și franceză, de către elevele Gianina Ghejan-„The lake”, Mocan Iulia- „Le lac”.

A doua secțiune a fost dedicată transmiterii unor informații referitoare la viața și opera poetului Mihai Eminescu. Acestea au fost surprinse printr-o prezentare Power Point realizată de eleva Paula Blaj și un referat prezentat de eleva Carmen Dumbrăvean.

La finalul manifestării, toți cei prezenți s-au îndreptat spre parcul din Piața 1848 unde au depus o coroană la statuia lui Mihai Eminescu pentru a-i aduce un omagiu poetului național. (C.M.)

[nggallery id=3279]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea