Transportul local din Alba Iulia riscă să intre în blocaj. Acordarea subvenției de 2,9 milioane de euro, pe 2017, NU a fost aprobată de Consiliul Local
Proiectul de hotărâre privind plata contribuției din bugetul local al municipiului la Asociația de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pe anul 2017, nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi aprobat, joi, în ședința Consiliului Local. Au votat împotrivă sau s-au abținut consilierii PSD, ALDE, PMP și independentul Mircea Trifu.
Suma propusă este de 13.278.100 de lei (aproximativ 2,9 milioane de euro), din care 10.638.100 de lei este contribuția privind cheltuielile neacoperite ale operatorului de transport iar 2.640.000 de lei este contribuția privind gratuitățile acordate pentru anumite categorii de persoane.
Explicația pentru respingerea proiectului a dat-o consilierul PSD Horațiu Clepan care a explicat că, în numeroase rânduri, s-a solicitat un raport detaliat privind cheltuielile pe care firma de transport le are în decursul unui an, fără a se primi un răspuns concret, membrii comisiei desemnate de CL Alba Iulia să se ocupe de această problemă fiind ”pasați” de-a lungul timpului, între AIDA-TL și firma care prestează serviciul de transport.
În cadrul dezbaterii s-a căzut de acord că se va întocmi o nouă solicitare, de această dată din parte întregului Consiliu local, însă această decizie nu a dus la aprobarea proiectului, astfel că, în următoarea perioadă (cel puțin până la reluarea dezbaterii pe acest proiect în următoarea ședință), transportul local din Alba Iulia riscă să fie blocat sau să funcționeze în continuare cu o majorare semnificativă a prețului pentru bilete și abonamente.
Totodată, neachitarea contribuției din bugetul local al municipiului la Asociația de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL) poate duce la anularea gratuităților acordate până în prezent, pentru anumite categorii de persoane.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Povestea unor supraviețuitori sași din Cugir și Sebeș, deportați în lagărele din Rusia Aproximativ 50.000 de saşi şi şvabi din Transilvania şi Banat au fost deportaţi în Rusia după al Doilea Război Mondial. Aproape 10.000 dintre aceştia au murit în lagărele ruseşti. În satele şi oraşele din Transilvania mai există încă supravieţuitori ai deportărilor, care […]