Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sfânta Mare Muceniță Varvara, cunoscută și ca ocrotitoarea minerilor, pomenită de Biserica Ortodoxă în 4 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește la 4 decembrie pe Sfânta Muceniță Varvara, care mai este cucatedrala-reintregirii-alba-iulianoscută și ca ocrotitoarea minerilor.

Sfânta Mare Muceniță Varvara a pătimit pentru Hristos în anul 306, în timpul împăratului Galeriu (292-311). Sfânta Varvara a fost singurul copil al păgânului Dioscor din orașul Heliopolis (Egipt), care o ținea sub pază în palatul său.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Privind din înălțimea palatului peste întinsul pământului, Varvara și-a dat seama că nu zeii, ci altcineva trebuie să fi făcut cerul și pământul. Și-a dat seama că este un Mare Stăpân al Lumii, dar nu știa cum se numește.

Citește și: mesaje de Sfântul Nicolae

Varvara a ieșit din palat și împrietenindu-se cu niște tinere creștine a aflat adevărul. Dumnezeu i-a scos în cale și un preot din Alexandria care venise în Heliopolis în haine de negustor. Acesta i-a descoperit marea taină a creștinătății, taina mântuirii lumii; a învățat-o credința în Iisus Hristos și a botezat-o.

Aflând că fiica lui s-a creștinat, Dioscor a vrut să o ucidă pe Varvara, însă aceasta a scăpat fugind. Ajungând înaintea unui munte și nemaiavând unde să se ascundă de mânia tatălui ei, s-a rugat lui Dumnezeu să o salveze.

Domnul a auzit pe roaba Sa și îndată a despărțit peretele de piatră al muntelui și a intrat în acea despărțitură care s-a și închis. Neîncetând să o caute, tatăl ei a găsit-o în cele din urmă într-o peșteră și fără milă a luat-o și a dus-o înaintea conducătorului Marcian. Sfânta Varvara a fost supusă supliciilor pe care le-a răbdat cu puterea credinței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș Transfăgărășanul( DN7C) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, care este cel mai înalt lanț muntos din România. Transfăgărășanul, ce face parte din Carpații Meridionali, este un drum spectaculos ce leagă regiunea istorică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea