Rămâi conectat

Curier Județean

Localități reclasificate în România: Albac, Arieşeni și Șugag vor fi desemnate comune – poli rurali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunele Albac, Arieşeni și Șugag din județul Alba sunt vizate de proiectul Guvernului care propune reclasificarea localităților și prevede apariția unor comune-poli rurali.

În toată țara vor fi 183 de astfel de unități, a căror dezvoltare vrea să o sprijine Guvernul inclusiv prin reabilitarea infrastructurii de transport, tehnico-edilitară și socio-culturală, potrivit HotNews.ro.

„Super-comunele” vor avea o populaţie de minim 2.000 locuitori. În desemnarea drept comună – pol rural au fost luaţi în calcul mai mulţi factori: Rata migraţiei temporare a populaţiei, rata medie anuală de creştere a populaţiei, volumul populaţiei, accesibilitatea rutieră şi feroviară, ponderea persoanelor cu studii superioare sau mărimea medie a exploataţiilor agricole.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea