Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Unii s-au lăudat că şi-au făcut datoria (parţial), iar alţii s-au lăudat că pot face minuni…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Suntem la finalul campaniei pentru alegerile locale, o perioadă în care unii s-au lăudat că şi-au făcut datoria (parţial), iar alţii s-au lăudat că pot face minuni, deşi au ocupat funcţii în administraţia locală şi nu au făcut mare lucru.

clement negrutSănătatea unui sistem democratic este condiţionată într-o mare măsură de rotaţia la guvernare. De aceea şi Alba Iulia nu mai poate continua cu acelaşi om care, de 20 de ani „administrează” – dacă putem folosi acest termen – municipiul reşedinţă de judeţ. Şi nu este vorba doar de el, ci de o serie de apropiaţi care ocupă anumite funcţii, indiferent dacă au obţinut sau nu performanţe din punct de vedere profesional. Nu doresc o schimbare doar de dragul schimbării. Doresc noutatea adusă de oameni tineri şi fără experienţă politică, adică acei oameni pe care am reuşit să-i adunăm în jurul principiilor de dreapta ale Partidului Mişcarea Populară şi care în cazul de faţă alcătuiesc echipa de consilieri locali ai PMP.
Alba Iulia are foarte mult de recuperat pentru a ajunge acolo unde îi este locul. Ştim că la nivelul municipiului este o nevoie acută de locuri de muncă. Avem nevoie de un PARC INDUSTRIAL cu minimum 1000 de locuri de muncă.

Este absolut necesară crearea unui POL DE DEZVOLTARE ECONOMICĂ prin lansarea în dezbatere publică a proiectului de dezvoltare „Zonă metropolitană Alba Iulia – Sebeş – Teiuş”.

Din punct de vedere al sănătăţii populaţiei, avem nevoie neapărat de un SPITAL MUNICIPAL – care înseamnă şi locuri de muncă – şi de construirea unui cămin pentru persoanele imobilizate la pat (paralizii, handicap locomotor). Tot în legătură cu sănătatea publică este şi înverzirea oraşului împreună cu o sistematizare rutieră care să rezolve problemele acute de trafic din anumite zone ale municipiului. Starea de sănătate a populaţiei este dată şi de grija faţă de sport pe care administraţia locală trebuie să o aibă. Trebuie încurajat şi sprijinit sportul de masă prin finanţarea şi reînfiinţarea cluburilor sportive municipale, prin reabilitarea stadionului municipal, care arată deplorabil acum, şi prin finanţarea şi readucerea echipei de fotbal fanion UNIREA a municipiului acolo unde a fost odată.
Educaţia trebuie de asemenea să beneficieze de implicarea administraţiei locale. De aceea trebuie sprijinit programul „Şcoală după şcoală” şi este neapărat necesară construirea a două creşe cu minimum 100 de locuri.
Alba Iulia este un oraş care se mândreşte cu moştenirea sa istorică şi culturală, însă nu generează în prezent acte de cultură pe măsura acestei moşteniri.  Oraşul are nevoie de un teatru, de spaţii multifuncţionale dedicate manifestărilor culturale şi de un program coerent de încurajare a manifestărilor culturale de calitate care să crească reputaţia Alba Iuliei din acest punct de vedere.

Pe lângă sistematizarea din punct de vedere rutier este nevoie şi de amenajarea a cel puţin 400 de locuri de parcare şi asfaltarea tuturor străzilor. O problemă importantă ce trebuie rezolvată este cea legată de accesul auto în Alba Iulia dinspre Sebeş. Acolo este necesară construirea cât mai repede a unui pod care să poată asigura un flux rutier mult mai uşor decât în momentul de faţă, când la orele dimineţii sau după-masa se formează cozi de maşini pe kilometri întregi.
Ar fi multe de spus. În Alba Iulia s-a lucrat, însă prea puţin pentru cei 20 de ani de administraţie cât are actualul primar. Eu, împreună cu oamenii tineri pe care-i am alături, avem priceperea şi capacitatea de a vă reda dumneavoastră, albaiulienilor, oraşul pe care îl meritaţi: un oraş mai luminat, mai curat, mai aerisit, mai plăcut de locuit, un oraş mai frumos!

Votaţi Partidul Mişcarea Populară!
Votaţi Consilierii locali şi judeţeni ai PMP!
Votaţi MĂRUL!
– Negruţ CLEMENT –

Publicitate electorală PMP

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate”: A avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului. Obiectivul următor, tribunele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate”: A avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului. Obiectivul următor, tribunele Vineri, 2 august 2024, avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului de pe Stadionul municipal “Cetate”, a anunțat edilul de la Alba Iulia. Citește și: Încep lucrările de modernizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea