Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Târgul ofertelor educaționale, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii de clasa a VIII-a au participat, vineri, la târgul liceelor și meseriilor, unde au fost informați despre oferta educațională din județul Alba.

oferta educationala07

”Târgul liceelor și meseriilor reprezintă o etapă importantă în activitatea de informare a elevilor de clasa a VIII-a, iar această activitate este importantă în etapa de orientare școlară și profesională. Elevii au aflat astăzi informații despre fiecare unitate de învățământ, astfel încât, la sfârșitul clasei a VIII-a, să poată să  aleagă ruta școlară și, de ce nu, ruta profesională”, a spus Marcela Dărămuș, inspector școlar general al IȘJ Alba.

Conform Ordinului MECS nr. 5082/ 31.08.2016 privind organizarea și desfășurarea admiterii în  învățământul  liceal și  profesional de stat, în perioada 8 -13 mai 2016, se organizează târgul ofertelor educaționale. Acesta s-a organizat, în acest an, vineri, în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

La târg au fost invitați reprezentanți de la toate unitățile de învățământ de stat și particular, elevii de clasa a VIII-a și părinții acestora, pentru a cunoaște, studia și decide orientarea profesională în baza ofertelor și al interesului manifestat de fiecare dintre aceștia.

Noutate anul acesta, la târg, elevii si parintii au avut  la dispoziție și profesori consilieri psihopedagogi care să le răspundă la întrebări.

Ca finalitate, această activitate și-a propus ca luarea deciziei în carieră a elevilor de clasa a VIII-a să se bazeze, în principal, pe interesele şi aptitudinile personale.

Elevii mai au la dispoziție cel puțin două luni până când își vor completa opțiunile. Acestea vor avea la bază și mediile obținute la evaluarea națională și în anii de studiu. Prima etapă de admitere va avea loc în perioada 8-12 iulie, 2016.

[nggallery id=2096]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă, în plin val de caniculă. Anunțul SC APA CTTA SA Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă, în plin val de caniculă. Anunțul SC APA CTTA SA Alba SC APA CTTA SA Alba, a anunțat sâmbătă, că mai multe localități din Alba vor rămâne fără apă, în contextul golirii rezervoarelor de înmagazinare din cauza caniculei din ultimele zile. Citește și: FOTO | AVARIE la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea