Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Cum a trăit un albaiulian experiența Maratonului Internațional de la Cluj: ”Efortul de aproape cinci ore a lăsat urme adânci”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bogdan Cristea, un alergător de 35 de ani, a descris, luni, pe contul său de Facebook, cum a trăit experiența Maratonului Internațional de la Cluj, care a avut loc duminică.

Acesta a parcurs 43.83 de kilometri în cinci ore și a arătat că după ce a alergat primii 34 de kilometri ”tot corpul a început să lupte” împotriva lui, să-i demonstreze cât de ”mărunt și neînsemnat” este.

Bogdan Cristea a spus, după terminarea maratonului, că nu va mai participa la altul, deoarece bucuria alergatului a dispărut, duminică, și a rămas doar voința și determinarea de a ajunge la linia de sosire.

Bogdan Cristea01

”Vorba aceea: „Inainte de a alerga un maraton esti un om dupa cel termini esti alt om” asa ca data de 10 aprilie 2016 va ramane ziua in care am alergat primul maraton (de fapt 43.83 km) din viata mea pana in 35 de ani asa cum mi-am dorit. Alergarea a venit la pachet cu o groaza de suferinte (dureri), trairi (bucuria si mandria de a alerga un maraton), ganduri (nu pot renunta, nu mor eu din asta, mai am mult din acest maraton) dintre cele mai diferite, dupa km 34 cand tot corpul a inceput sa lupte impotriva mea si sa-mi demonstreze cat de marunt si neinsemnat sunt. Cert e ca abia acum dupa acum dupa aproape 30 de ore de la final incep sa-mi simt picioarele si durerile sa dispara si pot renunta la mersul teleghidat ?. Imediat dupa trecerea liniei de sosire al doilea gand (bucuria de a termina „incercarea” a fost primul) a fost acela ca nu-mi doresc sa mai alerg vreun maraton si asta pentru simplul fapt ca in cei peste 9 ani de cand m-am reapucat de alergat am asociat acest sport cu bucuria, puterea exemplului, relaxarea, linistea, muzica buna din casti, frumusetea, prietenii, sanatatea, natura sau asocierea la un grup de oameni. Doar ca efortul de aproape 5 ore a lasat urme adanci in mine si bucuria alergatului a disparut ramanand doar vointa si determinarea mea in a ajunge la finalul „incercarii”. Momentan cu asta raman si bucuria de a deveni maratonist!!! This is for you RIP CI!!!!”, a scris Bogdan Cristea.

Peste 4.500 de persoane, adulţi, dar şi copii, au concurat sâmbătă – copiii şi duminică – adulţii la Maratonul Internaţional de la Cluj. Locurile 1 la maraton şi semi-maraton masculin au fost obţinute de doi concurenţi din Kenya.

Proba de maraton, de 42 de kilometri, a fost adjudecată de Henry Kemboi, din Kenia, cu timpul de 2 ore 24 minute şi 21 de secunde, urmat la doar 6 secunde de Tamas Nagy din Ungaria, 2h 24′ 26”. Pe locul 3 a sosit Eugen Constantin Sorop, cu 2h 36 10 sec.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | ,,13 SEPTEMBRIE – Ziua Pompierilor din România”, sărbătorită la Alba Iulia: Depunerea Jurământului Militar, ceremonial religios și militar în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

,,13 SEPTEMBRIE – Ziua Pompierilor din România”, sărbătorită la Alba Iulia: Depunerea Jurământului Militar, ceremonial religios și militar în Piața Cetății ,,13 SEPTEMBRIE – Ziua Pompierilor din România” este sărbătorită la Alba Iulia în Piața Cetății. Cu acest prilej, vor depune jurământul militar un număr de 10 cadre militare și vor fi avansați înaintea expirării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea