Clement Negruț (PMP): Credinţa noastră e sfântă, domnule Iohannis!
Este zi de praznic în Biserica Ortodoxă. Astăzi sărbătorim ,,Buna Vestire”, adică vestea legată de naşterea lui Iisus Hristos, pe care a primit-o Fecioara Maria de la Arhanghelul Gavriil şi care este o mare bucurie pentru toţi creştinii.
Iată cum s-a întâmplat ca tocmai într-o zi de sărbătoare să vorbim despre apărarea valorilor creştine care sunt definitorii pentru neamul nostru românesc. Credinţa creştină ne învaţă iubirea aproapelui, toleranţa, pacea, mila faţă de cei aflaţi în necazuri. Tocmai aceste valori ne deosebesc de cei care, interptretând greşit normele credinţei musulmane, comit atrocităţi în numele lui Allah şi curmă vieţile a zeci de oameni nevinovaţi. Doresc să fiu înţeles corect: respect credinţa celor care se închină lui Allah dar nu voi fi niciodată de acord cu actele de terorism comise în numele credinţei sau justificate de orice altă idee. Violenţa nu a fost, nu este şi nici nu va fi vreodată calea rezolvării vreunei probleme.
Câtă durere şi câtă tristeşe s-a abătut din nou asupra Europei în urma atacurilor sângeroase de la Bruxelles! Câtă teamă s-a adunat în sufletele celor care trăiesc în oraşele zguduite de atacurile teroriştilor! Motivul din spatele acestor atentate este destabilizarea Europei şi semănarea neîncrederii populaţiei în instituţiile europene. Partidele de extremă dreapta vor câştiga foarte serios în următoarea etapă, pe fondul slăbiciunii instituţiilor europene, şi acest lucru este în egală măsură îngrijorător, pentru că cele două procese radicale se motivează reciproc.
În acest context, când Europa e în doliu după cei care şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor de la Bruxelles, tăcutul şi iubitorul de călătorii Klaus Ionannis, aflat în vizită în Turcia, bate palma cu premierul turc pentru construirea mega-moscheii de la Bucureşti. Asta în schimbul unei capele ridicate la Istambul pentru creştinii pelerini. Până la Ponta şi Iohannis România a rezistat acestor negocieri pentru construirea unei geamii sau a unei moschei de asemenea dimensiuni în ţara noastră. Se preconizează ca la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă. Este cunoscută intenţia celor din Statul Islamic de a se extinde în Balcani şi Europa Centrală. România nu trebuie să devină o poartă de intrare a extremiştilor în Europa.
Să nu ne uităm credinţa şi să nu permitem astfel de derapaje de la calea cea dreaptă precum concesia făcută de acest preşedinte mereu în vacanţă pe nume Iohannis. Partidul Mişcarea Populară tratează în mod egal şi cu acelaşi respect orice cetăţean al României indiferent de credinţa lui. În acelaşi timp însă recunoaşte identitatea creştină a poporului nostru lucru ce nu poate fi contestat de nimeni, nicicând.
Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi! Un nou rezultat de senzaţie pentru tânărul maestru internaţional albaiulian, care vineri a reuşit să câştige două titluri de campion naţional de seniori, în probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah) şi blitz. Ambele campionate naţionale s-au desfăşurat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii