FOTO-VIDEO: Peste 1.500 de albaiulieni au sărbătorit ”Crăciunu’ din 21”, în Piața Cetății. Momente vesele cu gașca Zurli, cadouri de la Moș Crăciun și concert Hara
Atmosferă veselă, luni seara, în Piața Cetății din Alba Iulia. Peste 1.500 de albaiulieni au venit, cu mic, cu mare, să sărbătorească ”Crăciunu’ din 21” și să-l întâmpine cu bucurie pe Moș Crăciun. Dacă cei mici s-au bucurat de cadouri și un spectacol antrenant cu gașca Zurli, cei mari au putut asista la un minunat concert de colinde și cântece de iarnă oferit de trupa Hara.
Magie, bucurie, spectacol și o mulțime de copii fericiți, așa poate fi descris ”Crăciunu’ din 21”, sărbătorit luni în Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia.
Citește și: mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou
Așa cum obișnuiește de câțiva ani încoace în preajma sărbătorilor de iarnă, Primăria Alba Iulia a organizat și în acest an un eveniment pentru albaiulieni, menit să le aducă în suflete un strop din magia Crăciunului.
Seara a început cu premierea unor elevi și copii de grădiniță care s-au implicat în campania IPEC – ”Pictăm Crăciunul în culorile copilăriei”, după care s-a dat drumul la distracție cu gașca Zurli. Mai bine de o oră, copiii au avut parte de un spectacol interactiv și educativ, fiind antrenați în permanență în cântece și jocuri.
Ignorând frigul de afară și acaparați de spectacolul celor de la Gașca Zurli, cei mici, însoțiți de părinți, au cântat și s-au distrat alături de protagoniști. Nici măcar vrăjitoarea ”Tura Vura”, dar nici ”pana de curent” nu a reușit să-i sperie, astfel că micuții nu s-au mișcat din fața scenei până la final.
Indiferent cât au fost de cuminți, toți copiii aflați în Piața Cetății din Alba Iulia au primit apoi daruri de la Moș Crăciun. Peste 1.400 de pungi cu dulciuri au fost împărțite celor care au stat răbdători la coadă să-l întâlnească pe cel mai așteptat personaj din an, Moș Crăciun.
Seara s-a încheiat cu un concert al trupei Hara, care a încălzit atmosfera cu colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă. ”Scoală gazdă și-ți ie gubu”, un cântec al oierilor dedicat fetelor nemăritate sau ”Slobozi-ne gazdă-n tindă” au fost doar câteva dintre cântecele care i-au ținut în piață, alături de artiști, pe albaiulieni.
[nggallery id=1460]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii