Rămâi conectat

Actualitate

La Alba Iulia – Doi hoţi recidivişti se “răcoresc” preventiv 29 de zile

Bogdan Presecan

Publicat

în

Prejudiciul de 90.000 de lei a fost recuperat în proporţie de 80%

Poliţişti din Vinţu de Jos l-au prins în flagrant, sâmbătă, 26 noiembrie, pe M.R.N., de 25 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce încerca să comercializeze doi acumulatori auto şi 60 de litri de motorină, bunuri despre care existau suspiciuni că provin din furt. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, M.R.N., împreună cu G.V., de 21 de ani, din Vinţu de Jos, au sustras, prin efracţie, cei doi acumulatori, un aparat de încălzit de tip sirocol şi cantitatea de 120 de litri de motorină, dintr-un escavator, aparţinând unei societăţi comerciale, care era parcat într-o balastieră, pe raza localităţii Vinţu de Jos, bunuri în valoare totală de 2.000 lei. Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit societăţii păgubite iar faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cu ocazia extinderii cercetărilor în acest caz, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Vinţu de Jos şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Galda de Jos, au stabilit faptul că cei doi învinuiţi sunt autorii a încă trei furturi, comise în perioada 12 octombrie – 18 noiembrie, 2011. Este vorba despre un furt comis în noaptea de 12 -13 octombrie, când au sustras doi acumulatori şi combustibil din rezervorul unui autotractor, parcat într-o balastieră din Orada de Jos, un alt furt dintr-o cabană situată pe raza comunei Meteş şi furtul, din noaptea de 17 – 18 noiembrie, a unei plăci compactoare, de pe strada Brânduşei din Alba Iulia. Prejudiciul total cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 90.000 lei.

Ca urmare a cercetărilor, ieri au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în municipiul Alba Iulia şi în comuna Vinţu de Jos, în urma cărora s-a reuşit recuperarea a 80% din prejudiciului cauzat. După ce învinuiţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, instanţa de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. Cei doi tineri din Vinţu de Jos, judeţul Alba au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi  învinuiţi.

Bogdan PRESECAN

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea