Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevii militari dau uniforma pe costumele medievale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Astăzi, 22 noiembrie, de la ora 15.00, la Sala Unirii vor avea loc filmările pentru un festival de artă medievală organizat în cadrul proiectului „Festival medieval” implementat de Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, care a asigurat costumele dansatorilor. Scopul proiectului iniţiat şi coordonat de prof. Carmen Roman este de a stimula interesul elevilor faţă de istoria oraşului Alba Iulia şi faţă de diferite forme de manifestare culturală specifice perioadei medievale.
Intenţia organizatorilor este  de a pregăti, până anul viitor, la „Zilele Municipiului Alba Iulia”, un spectacol de o oră care să cuprindă dans şi teatru medieval, dans de secol XVII, jonglerii cu foc (două perechi mixte) şi 12 aruncători de steaguri. De altfel, dansurile medievale sunt incluse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, cele 10 perechi de dansatori putând fi văzute evoluând în 1 decembrie, de la ora 12.30, în Piaţa Tricolorului din faţa Catedralei Reîntregirii Neamului. Festivalurile de artă medievală, tradiţionale în spaţiul Europei occidentale, au pătruns de câţiva ani în tradiţia recentă a Sighişoarei, a Braşovului şi a Sibiului şi vor deveni un factor de promovare şi de punere în valoare a obiectivelor turistice şi la Alba Iulia.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, pe DN74A, între un autoturism și o căruță. Citește și: UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O persoană a DECEDAT după impactul dintre o mașină și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea