Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: ”Educația și mijloacele media” – workshop la final de proiect Comenius Regio organizat de Consiliul Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În data de 8 iulie 2015, în spațiul istoric al Cetății Alba Carolina a avut loc ultimul workshop cu elevii care au participat la proiectul ”Cetățenie și educație prin media în context european”. Alături de echipele unităților de învățământ partenere – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia și Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia – au fost prezenți profesori îndrumători, părinți, reprezentanți ai Consiliului Județean Alba.

proiect1Întâlnirea a fost un bun prilej de dialog cu copiii și tinerii care, pe parcursul celor doi ani de proiect, au desfășurat activități diverse pe teme de cetățenie, în acest context făcându-se și o evaluare directă a impactului pe care proiectul l-a avut în cele două unități de învățământ. De asemenea, s-au reiterat subiectele filmelor pe care echipele le-au realizat în cadrul Meet Film Festival, s-au depănat amintiri, întâmplări, fiecare participant împărtășind experiența proprie din participarea la acest proiect. Proiectul a fost un prilej de a înțelege importanța folosirii mijloacelor media în activitățile lor de timp liber, activități generate de imaginație și creativitate specifice vârstei și problemelor cu care copiii și tinerii se confruntă.

Feed-bakc-ul este unul pozitiv, elevii manifestându-și dorința de a participa și la alte proiecte Comenius, considerând că lucrul în echipă este benefic pentru dezvoltarea personalității lor, a legăturilor de prietenie, fiind și un bun prilej de comunicare directă.

La finalul întâlnirii, reprezentantul Consiliului Județean Alba, autoritatea care a implementat proiectul, a înmânat elevilor și profesorilor coordonatori diplomele de participare la Meet Film Festival, în semn de apreciere pentru filmele pe care le-au realizat în cadrul proiectului. (Z.U.)

[nggallery id=754]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Târgul ONG-urilor în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina. Evenimente socio-educative, în ultima zi din Săpămâna Națională a Voluntariatului

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Târgul ONG-urilor în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina. Evenimente socio-educative, în ultima zi din Săpămâna Națională a Voluntariatului Astăzi este ulima zi din Săptămâna Națională a Voluntariatului, iar multe ONG-uri, grădinițe sau școli sunt în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina pregătite cu multe activități socio-educative interesante. Demonstrații de robotică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea