Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO ”Școala pentru femei”, un proiect ancorat în realitățile zilei, cu soluții de ocupare pentru doamnele neocupate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, 19 iunie, a avut loc la Hotel Parc Alba Iulia, conferința de lansare a proiectului ”Școala pentru femei”, punct de plecare pentru optimizarea facilitării intrării femeilor pe piața muncii.

Scoala pentru femei07Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr.6 ”Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.3. Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”, are o durată de implementare de 17 luni, beneficiarii fiind Asociația Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Suceava. Parteneri în proiect sunt Patronatul Tinerilor Întreprinzători Județul Suceava, S.C. Lust Expert S.R.L. Suceava, Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Harghita și Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj.

Așadar, acest proiect își propune: să contribuie la promovarea principiului egalității de șanse pe piața muncii, atât în mediul urban cât și rural, asigurându-se accesul la activitățile proiectului tuturor femeilor indiferent de etnie, naționalitate, religie, categorie socială sau dizabilități; să asigure femei mai bine pregătite pentru a face față provocărilor prezente și viitoare, să contribuie la creșterea nivelului de ocupare socială și incluziune. Programul de consiliere și formare profesională va contribui la creșterea șanselor de ocupare profesională a femeilor cât și la creșterea competențelor de a-și dezvolta afaceri proprii.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.664.877,95 lei iar indicatorii, următorii: numărul participantelor la programele de calificare/recalificare: 765, participanți la instruire-acces pe piața muncii: 1089, numărul de participanți la instruire certificați-acces pe piața muncii: 360, numărul de persoane care au demarat o activitate independentă-femei-acces pe piața muncii: 21. (V.N.)

[nggallery id=671]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea