Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO| „Calificarea ta – un viitor mai sigur!”: Peste 800 de persoane din Alba vor fi calificate în diverse meserii din industria tipografică, media şi producţiei publicitare şi de ambalaje

Alexandra Mates

Publicat

în

Miercuri, la Hotel Mercur din Alba Iulia, a avut loc un eveniment de informare şi promovare a activităţilor proiectului „Calificarea ta – un viitor mai sigur”, implementat de Asociaţia Tipografilor “Transilvania”. calificarea ta12Este vorba despre un proiect care urmăreşte calificarea a aproximativ 2000 de angajaţi în diverse meserii din industria tipografică, mass media şi producţiei publicitare şi de ambalaje, dintre care 800 sunt din judeţul Alba. La întâlnire au fost prezenţi Tiberiu Foriş, prof univ dr. expert calificare, recalificare Simona Mazilu – expert informare proiect, Diana Foriş – specialist informare proiect, Arghir Miclea, potenţiali angajatori şi lectori în cadrul proiectului din Alba Iulia.

„Este un proiect strategic în cadrul PSODRU pe axa prioritară  2.3. cu o durată de 18 luni şi un buget de aproximativ 2 milioane jumătate de euro. În această perioadă, respectiv până la finalul lui octombrie 2015 ne propunem să calificăm un număr de aproape  2000 de oameni pe toate meseriile din industria tipografică şi din mass media. În momentul de faţă suntem la jumătatea proiectului, avem aproximativ 1000 de oameni prinşi în modulele de curs. Este un proiect multiregional, cuprinde 6 dintre euroregiunile României şi lucrăm foarte bine în special pe Regiunea Centru, ocazie cu care şi suntem aici. Suntem în grafic şi până la sfârşitul lui octombrie sperăm să depăşim ţinta. Scopul întâlnirii de astăzi este să popularizăm aceste meserii în rândul potenţialilor angajatori din Alba Iulia şi de asemenea o întâlnire cu lectorii din cadrul proiectului nostru.”, a declarat Tiberiu Foriş, prof univ  dr. expert calificare, recalificare.

Potrivit acestuia, până la momentul actual, în judeţul Alba, sunt  cuprinse în cursuri aproximativ 300 de persoane şi mai sunt cel puţin 500 în lista de aşteptare.

„În viitorul foarte apropiat, începând cu luna martie, vom avea cursuri de mecanici, de meserii specifice pentru tipografi şi agenţi comerciali specific pentru tipografie”, a mai spus Tiberiu Foriş.

„Putem să spunem că, într-adevăr, colaborarea şi activitatea pe formare profesională continuă în judeţul Alba a fost excepţională atât la nivelul lectorilor cât şi la nivelul cursnaţilor, care au fost serioşi şi au şi predat la unele dintre cursuri în judeţul Alba. Am întâlnit oameni interesaţi, doritori să afle lucruri noi, să înveţe ceea ce este de admirat şi lăudabil. Într-adevăr, referitor la domnul Arghir Miclea, care se ocupă de cursuri aici în judeţ,  rar întâlneşti un om atât de inimos, să se implice atât”, a declarat Diana Foriş specialist informare proiect.

Proiectul „Calificarea ta – un viitor mai sigur!” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2.3., se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi asigură fomare profesională pentru 18 categorii de meserii din domeniile tipografic, producţie publicitară, producţie de ambalaje, mass media şi alte domenii generale:

Calificări nivelul 1: Legător manual, lucrător poligraf;  lucrător în electronică, automatizări; agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport; agent de dezinfecţie, deratizare; Lucrător comerţ.
Calificări Nivelul 2: Impimator serigraf; tipăritor ofset; tipograf flexograf, operator maşini-unelte cu comandă numerică; operator montaj copiat tipar de probă; mecanic utilaje şi instalaţii în industrie; operator introducere, validare şi prelucrare date.
Nivelul 3: Tehnician operator procesare text imagine; tehnician poligraf, tehnician audio-video; designer pagini web.

În special, proiectul se adresează angajaţilor necalificaţi pe postul pe care îl ocupă sau nivel scăzut de calificare, care sunt interesaţi de obţinerea unei calificări actuale şi complete.

Cursurile sunt oferite gratuit, pot dura între 3 şi 9 luni, in funcţie de nivel.

În cadrul proiectului, fiecare absolvent primeşte o diplomă certificată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, recunoscută la nivel european. Cei interesaţi pot obţine detalii la nr de tel 0770 602 061, 0770 605 958.

Poriectul este implemetat de Asociaţia Tipografilor “Transilvania”, în parteneriat cu Formare Managerială în Turism FMT, Abeona, Pro Expert şi Grup Transilvae.

[nggallery id=37]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vacanța pe un vas de croazieră: Documentele necesare pentru o călătorie reușită

Bera Larisa

Publicat

în

Vacanța pe un vas de croazieră: Documentele necesare pentru o călătorie reușită Croazierele pe mările și oceanele lumii sunt din nou la modă. Așa se face că mulți români aleg să-și petreacă, pe mare, concediul. Dar, dacă vrei să pleci într-o astfel de vacanță, este bine să știi ce acte îți trebuie pentru a pleca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea