Rămâi conectat

Actualitate

Ioan Bocșa are un mare regret profesional: ”Dacă atunci aveam mintea de acum…”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ioan Bocsa14Solistul de muzică populară ardelenească Ioan Bocșa a vorbit în cadrul unei întâlniri prilejuite de lansarea albumului „Muzică tradiţională din Munţii Apuseni. Bazinul Arieşului şi Văile Aiud, Geoagia Galda”, despre cel mai mare regret profesional.

Astfel, solistul care a ajuns acum la vârsta de 67 de ani regretă cel mai mult faptul nu a început culegerea sistematică a folclorului din județul nostru din anul 1970, după absolvirea Conservatorului de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, acesta fiind cooptat în colectivul Inspectoratului Școlar Alba, după trei ani în care a profesat la Liceul Pedagogic din Blaj.

”Dacă avea atunci mintea de acum… Regretul care îl am este că nu am început culegerea sistematică a folclorului din județul nostru în primul rând, din anul 1970. Orientarea spre acest domeniu s-a întâmplat mai târziu cu 12 ani”, a spus astăzi Ioan Bocșa la Sala Unirii din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea