Rămâi conectat

Ştirea zilei

Legea medicinei paliative are mari şanse să treacă de Senat

Dan HENEGAR

Publicat

în

*Iniţiatorul legii, deputatul  liberal Călin Potor, consideră că o asemenea lege este absolut necesară pentru sistemul medical din  România

Deputatul PNL de Alba, Călin Potor, a venit azi în cadrul unei conferinţe de presă cu o veste bună pentru foarte mulţi dintre locuitorii judeţului Alba şi ai României, în general: marţi, 1 noiembrie, în Comisia de Sănătate din Senat va fi dezbătută şi pregătită pentru aprobare legea medicinei paliative, iniţiată chiar de dânsul. Potor a precizat că legea se bucură de sprijinul ministrului Sănătăţii Ritli Ladislau (care este medic oncolog) şi de lobby-ul susţinut al  Fundaţiei Hospice Casa Speranţei din Braşov.

Legea prevede ca bolnavii în fază terminală (cancer sau alte boli) să fie îngrijiţi pe cheltuiala statului, la domiciliu sau în aşezăminte altele decât spitalele (unde se vor debloca astfel un număr important de paturi).

Deputatul liberal a subliniat că bolnavii incurabili, în fază terminală, merită atenţie din partea Statului Român, pentru că şi aceştia au contribuit toată viaţa financiar la sistemul de asigurări de sănătate.

Potor s-a arătat încrezător că proiectul de lege va trece de Comisia de Sănătate din Senat şi va obţine şi votul parlamentarilor, explicând că toţi membrii comisiei sunt perfect conştienţi de necesitatea unei asemenea legi.

„Dacă nu o vor vota, nu pe mine mă vor dezamăgi. Îi vor dezamăgi pe toţi românii care au rude bolnave, în faze terminale. Le vor interzice bolnavilor incurabil dreptul fundamental de a se sfârşi cu demnitate” a subliniat Potor. N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Levente Polgar – ”colosul” din Alba – va da piept din nou cu giganții Italiei, la Tor des Geants 2024. A intrat în istorie drept singura persoană din lume cu dizabilități care a reușit să termine o astfel de cursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Levente Polgar – ”colosul” din Alba – va da piept din nou cu giganții Italiei, la Tor des Geants 2024. A intrat în istorie drept singura persoană din lume cu dizabilități care a reușit să termine o astfel de cursă Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente va participa și în 2024 la una dintre cele mai dure […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea