Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veteranii de război din Cugir – la ceas aniversar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu puţine zile înainte de „Ziua Armatei Române”, Comitetul Seniorilor PD-L Alba prin reprezentantul său la Cugir, ing. Voicu Aurel a mai făcut un gest de mare onoare şi respect pentru încă 6 din cei 29 de veterani de război aflaţi în viaţă. Împreună cu un grup de membri şi simpatizanţi PD-L din localitate s-au deplasat la domiciliul celor 6 foşti ostaşi pe câmpul de luptă al celui de-al Doilea Război Mondial pentru a-i felicita şi a le oferi daruri cu prilejul aniversării în cursul lunii octombrie a zilei lor de naştere. Oameni cu vârste cuprinse între 88-95 de ani care trăiesc modest din veniturile pe care le au, n-au cerut şi nu cer nimic, mulţumindu-se cu ce guvernele vremelnic aflate la putere le-au oferit.
În semn de preţuire, veteranii au primit de la organizatori daruri constând în alimente, răcoritoare şi flori, aducând în mijlocul familiei fiecăruia dintre ei bucuria care se repetă în fiecare an.
După ce în 2009 Consiliul Local Cugir a instituit acordarea Medaliei de Onoare fiecărui veteran de război din Cugir, Vinerea şi satele de munte arondate oraşului, în fiecare an au avut loc mici festivităţi organizate de PD-L pentru veterani. Din păcate, dintr-un număr de 77 câţi erau în 2000, au mai rămas în viaţă 29. „Cel mai preţios lucru pentru noi este faptul că cineva ne acordă respect şi ne arată că nu suntem abandonaţi, acum când viaţa se scurge şi timpul nu mai are răbdare”, ne spunea cu lacrimi în ochi la cei 88 de ani Şandru Sabin din Vinerea.
Îi felicităm şi noi pentru onorabila lor vârsta pe bravii ostaşi ai tranşeelor, le dorim sănătate, bucurii, viaţă liniştită iar înţelepciunea lor de veterani să fie pildă pentru generaţiile tinere! (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Levente Polgar – ”colosul” din Alba – va da piept din nou cu giganții Italiei, la Tor des Geants 2024. A intrat în istorie drept singura persoană din lume cu dizabilități care a reușit să termine o astfel de cursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Levente Polgar – ”colosul” din Alba – va da piept din nou cu giganții Italiei, la Tor des Geants 2024. A intrat în istorie drept singura persoană din lume cu dizabilități care a reușit să termine o astfel de cursă Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente va participa și în 2024 la una dintre cele mai dure […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea