Rămâi conectat

Ştirea zilei

Azi, încercare de stingere a conflictului de muncă de pe şantierul ANL din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

   Aşa după cum aţi putut citi în ziarul nostru de ieri, în cadrul şantierului organizat pe strada Detunata din Alba Iulia pentru construcţia a 3 blocuri ANL a izbucnit un conflict de muncă. Acesta a avut ca o primă urmare întreruperea lucrului începând de miercuri de către muncitorii firmei SC Start Construct SRL Alba Iulia, firmă care a subcontractat execuţia a circa jumătate din lucrările necesare finalizării acestor blocuri de la firma antreprenoare care a câştigat licitaţia de execuţie a lucrărilor de la ANL Bucureşti – SC Victor Construct din Botoşani, din cauza neplăţii la timp a contravalorii lucrărilor executate, lucru care a pus firma constructoare din Alba Iulia în imposibilitatea de a-şi putea plăti angajaţii pe ultimele două luni de zile şi de a nu-şi putea plăti un credit bancar luat de aceasta pentru finanţarea construcţiei şi finalizării blocurilor. Lucrurile au degenerat până acolo încât, în cursul zilelor de miercuri şi joi, s-a încercat scoaterea lucrătorilor firmei albaiuliene din şantierul de construcţii de pe strada Detunata din Alba Iulia de către cei de la firma SC Victor Construct Botoşani, în vederea continuării de către această societate a lucrărilor la cele 3 blocuri ANL, deşi nu se stabilise în niciun fel modul concret de efectuare a plăţii lucrărilor angajate şi efectuate de către SC Start Construct SRL.
Între timp, între cele două societăţi de construcţii au continuat negocierile, în încercarea de stingere a conflictului pe cale amiabilă. Aşa după cum ne-a informat dl. ing. Ludovic Biro, directorul tehnic al firmei albaiuliene SC Start Construct SRL, în cursul zilei de ieri, cei de la firma antreprenoare SC Victor Construct din Botoşani au revenit la ceva sentimente mai bune. Astfel conducerea acestei firme a propus firmei din Alba Iulia ca astăzi (sâmbătă, 15 octombrie) să se desfăşoare o întâlnire pe şantier a reprezentanţilor celor două firme în prezenţa dirigintelui de şantier ANL Alba pentru a se constata la faţa locului stadiul lucrărilor şi a se încerca astfel stingerea conflictului. La ce soluţie se va ajunge vă vom informa în numerele viitoare ale ziarului nostru.
În final mai precizăm faptul că, având în vedere situaţia dramatică a celor circa 70 de muncitori albaiulieni, care nu şi-au mai încasat drepturile salariale pe ultimele două luni, asociaţii firmei SC Start Construct SRL Alba Iulia au făcut tot ce-au putut şi au găsit resursele financiare necesare, astfel că ieri (vineri, 14 octombrie) le-au plătit acestora salariile restante pentru o lună de zile, urmând ca drepturile salariale restante cuvenite pentru încă o lună să fie cât mai repede posibil plătite şi acestea, în funcţie de plăţile ce vor fi efectuate de către SC Victor Construct din Botoşani către firma albaiuliană.
Tinu MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | ACCIDENT în Petrești: Coliziune între două mașini

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | ACCIDENT în Petrești: Coliziune între două mașini Un accident s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.30 în Petrești. Este vorba de două mașini implicate. Revenim cu amănunte. Secțiune Știri sub articolul principal Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI Ultimele știri publicate în Ziarul Unirea Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta: Anunțul lui Sorin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea