Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sancţiuni drastice pentru afaceri cu motorina subvenţionată din agricultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba avertizează fermierii care au intenţia să facă afaceri cu motorina pentru agricultură primită la preţuri subvenţionate sub forma ajutorului de stat că riscă amenzi drastice şi chiar pierderea dreptului de a încasa acest sprijin financiar timp de 3 ani.  Potrivit legislaţiei în vigoare, ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru anul 2011, valoarea accizei decontate este de 1,20 lei/litru de motorină. Dacă însă în urma controalelor se constată că au beneficiat de un ajutor necuvenit, beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei şi pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de 3 ani. Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 20.000 de lei. În plus, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiari. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea