Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, CSU Alba Iulia – Rapid, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” *Miroslav Popov sparge recordurile

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 36Etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin programează vineri, 31 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” partida cu Rapid (locul 11, 21 de puncte, 5 victorii şi 11 eşecuri). Clasată pe locul secund, cu 29 de puncte, 14 meciuri câştigate (12 la rând) şi o înfrângere, formaţia albaiuliană este incontestabil favorită, cu 5-2 la raportul confruntărilor directe (ultimele 5 întâlniri adjudecate).

Tehnicianul sârb face senzaţie pe banca CSU şi a izbutit să învingă în 5 zile “granzii” autohtoni, CSM Târgovişte (56-46) şi ICIM Arad (61-59) – în meciuri externe. Este vorba de echipele care şi-au împărţit titlurile în România începând din 1997, în mod egal, câte 8 fiecare. Miro este cel care a bătut Aradul în acest sezon, în două rânduri, unicele eşecuri din panoplia campioanei şi deţinătoarei Ligii Europei Centrale, dar, ce-i drept a fost eliminat din Cupa României. Partida din acestă seara va fi una specială pentru pivotul echipei CSU Alba Iulia, Larisa Toma, având în vedere că experimentata baschetbalistă a evoluat pentru Rapid Bucureşti nu mai puţin de 11 sezoane.

*Februarie infernal

11 ianuarie în returul cupei, tot la Arad (52-72) reprezintă data ultimei înfrângeri înregistrate de CSU, urmând 4 victorii în două competiţii: 68-62 la Cajky (CEWL), 76-33 cu Danzio Timişoara şi 56-46 la Târgovişte (în campionat), respectiv recentul succes cu ICIM. Nu este loc de răgaz pentru echipa din Cetatea Marii Uniri, pe care o aşteaptă un program încărcat la maximum, de plidă săptămâna viitoare fiind prevăzute trei întâlniri. Dar iată ce urmează pentru elevele lui Miroslav Popov: *miercuri, 5 februarie, acasă cu Flying Foxes Viena (CEWL); *sâmbătă, 8 februarie, la Oradea; *duminică, 9 februarie, deplasare cu ICIM Arad (ambele în campionat, dispute la un interval de o zi); *marţi, 11 februarie, la Alba Iulia cu Valosun Brno (în Liga Europei Centrale); *sâmbătă, 15 februarie, acasă cu Olimpia Braşov; *miercuri, 19 februarie, la Sf. Gheorghe; *sâmbătă, 22 februarie, cu Nova Vita Tg. Mureş. Rezultă 8 întâlniri, pe două fronturi în numai 23 de zile!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea