Rămâi conectat

Ştirea zilei

Muncitor salvat de pompieri de sub un maldăr de pământ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba s-au deplasat ieri, 16 septembrie, în jurul orei 13.40, la Miceşti, pentru scoaterea unui muncitor de circa 50 de ani de la Hidroconstrucţia Cluj, surprins sub un mal de pământ în timp ce efectua lucrări de canalizare pe str. Lupşa din localitatea aparţinătoare municipiului Alba Iulia. Bărbatul a fost acoperit în totalitate cu pământ, numai intervenţia rapidă a colegilor de echipă, care au reuşit iniţial să-i elibereze capul şi mai apoi căile respiratorii, făcând ca acesta să nu moară sufocat. Lt. col. Silviu Dogar, ofiţer în cadrul ISU Alba, ne-a declarat că pompierii au săpat pe lângă corpul muncitorului, reuşind să-l prindă de brâu şi să-l scoată din şanţ cu o targă. „Salvatorii de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia au intervenit cu un echipaj al autospecialei de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD şi au reuşit împreună cu ceilalţi lucrători eliberarea în totalitate a persoanei. Aceasta a fost predată, în stare de conştienţă, unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi mai apoi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba”, a declarat mr. Florin Zecheru, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.
Muncitorul se numeşte Costică Feher, de 50 de ani, angajat al Hidroconstrucţia Cluj, iar în momentul producerii accidentului de muncă acesta săpa un sanţ cu adâncimea de aproape 4 metri. Aşa cum ne-au declarat Dorel Aurel Fiţ, inspectorul şef al ITM Alba şi Vasile Suciu, şef serviciu SSM în cadrul aceleiaşi instituţii, inspectorii ITM au efectuat cercetări la faţa locului, din acestea rezultând că muncitorul surprins de surparea malului se afla cu 1 metru în afara zonei protejate prin sprijiniri. La momentul scoaterii bărbatului din şanţ acesta era conştient, fiind dus apoi la spital pentru investigaţii şi acordarea îngrijirilor necesare. (R.G., A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea