Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pompierii au arătat că merită pe deplin simpatia şi încrederea populaţiei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, la Alba Iulia au avut loc manifestările prilejuite de împlinirea a 163 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, data de 13 septembrie fiind declarată Ziua Pompierilor din România. Evenimentul a fost pus la punct în cel mai mic detaliu de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, care a pregătit pentru momentul aniversar o paradă militară, exerciţii demonstrative, diferite expoziţii şi concursuri. La ceremonie au asistat de la tribuna oficială ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, secretarul de stat Mihai Capră, inspectorul general al IGSU, col. Marcel Lucaciu, alţi oficiali din cadrul MAI, şefii ISU din judeţele regiunii Centru  – Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, dar şi prefecţi sau preşedinţi de consilii judeţene, primari, reprezentanţii unor instituţii publice. Din partea autorităţilor judeţene şi locale au luat cuvântul prefectul Ştefan Bardan, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şi primarul Mircea Hava. Ministrul Traian Igaş le-a cerut pompierilor să se menţină pe primul loc în topul încrederii populaţiei, iar şeful IGSU, col. Marcel Lucaciu, a avut un mesaj emoţionant. Din iniţiativa şefului ISU Alba, col. Dorel Sofica, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria pompierilor căzuţi la datorie, amintind câteva dintre tragediile în urma cărora aceştia şi-au pierdut viaţa. El i-a felicitat pe pompieri şi pe colaboratorii lor, cu prilejul Zilei Pompierilor. Apoi, a urmat parada, cu peste 350 de pompieri şi colaboratori şi circa 30 de maşini, „maestru de ceremonii” fiind mr. Florin Zecheru.
Au defilat detaşamentele de pompieri militari, avându-l în frunte pe lt. col. Cornel Oprişa – prim-adjunctul ISU Alba, membrii echipajelor SMURD, echipaje SVSU din judeţul Alba, voluntarii de Cruce Roşie, salvamontiştii şi salvatorii cu câini, echipajele de copii „Prietenii pompierilor”, precum şi tehnica de intervenţie: autospeciale de stins incendii, autoscara, maşinile SMURD, şalupa şi motopompa, dar şi autospecialele colaboratorilor: echipaje de poliţie şi jandarmi, maşina de intervenţie a SVSU Alba, ambulanţele Serviciului Judeţean de Ambulanţă, scuterele pe roţi sau şenile şi jeep-ul salvamontiştilor sau autoplatformele de remorcare şi tractare. Un punct de atracţie l-a constituit Garda Cetăţii, condusă de col. (r) Dumitru Gheţe, fost şef al ISU Alba, dar şi „tulumbele” trase de cai.
Pentru că, de multe ori, o imagine face mai mult decât 1000 de cuvinte, lăsăm fotografiile „să vorbească”, urându-le pompierilor multă sănătate şi „La mulţi ani”, cu siguranţă ei meritându-şi primul loc în topul încrederii populaţiei în instituţiile statului!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea