Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comemorarea lui Avram Iancu la Ţebea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mii de români au participat în ziua de 11 septembrie la comemorarea împlinirii a 139 de ani de la moartea eroului naţional Avram Iancu, în cimitirul de la Ţebea. Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu” din România a fost reprezentată de Consiliul Naţional în frunte cu preşedintele Victor Bercea, filialele Alba Iulia cu 50 de persoane, Câmpeni, Abrud, Brad, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Turda, Deva, Orăştie etc. După ceremonia religioasă s-au depus peste o sută de coroane de flori la mormântul Craiului Munţilor, s-au susţinut câteva alocuţiuni referitoarea la personalitatea marelui erou, după care a urmat un spectacol folcloric la care au participat miile de persoane participante la eveniment. Ne-am bucurat de faptul că spre deosebire de alţi ani alocuţiunile susţinute nu au avut conţinut politic.
Din delegaţia noastră au făcut parte şi reprezentanţi ai Asociaţiei Cultului Eroilor de la Alba Iulia, Brăila, Craiova şi mulţi membri şi simpatizanţi ai Societăţii cultural-patriotice Avram Iancu.
prof. Emil JURCA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea