Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Distracţie şi veselie la Festivalul „Cetatea Copiilor” de la Alba Iulia. Jocuri gonflabile, picturi pe faţă şi teatru pentru cei mici de ziua lor

Alexandra Mates

Publicat

în

Bucurie, veselie, animaţie şi mulţi, mulţi copii. Cam aşa se descrie atmosfera de sâmbătă, 1 iunie, din Piaţa Cetăţii Alba Carolina.Vremea a ţinut cu cei mici, astfel încă de pe la orele dimineţii Piaţa a început să fie animată de copiii veniţi împreună cu părinţii, bunicii, frăţiorii sau surioarele lor dar şi de turişti veniţi să viziteze Alba Iulia.

 Festivalul Cetatea copiilorCu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului,Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba a organizat aici,  Festivalul „Cetatea Copiilor”, aflat în acest an la cea de-a VI-a ediţie. Prilej de mare fericire atât pentru copii cât şi pentru părinţi de a-şi petrece timpul în aer liber, aceştia bucurându-se împreună de jocurile copilăriei. Astfel, începând cu ora 10.00, cei mai matinali dintre micuţi au luat parte la spectacolul „Zulenka”, pus în scenă de actorii Teatrului „Prichindel” din Alba Iulia. Piesa s-a jucat pe treptele Sălii Unirii, într-un cadru special amenajat de către organizatori. Zulenka este povestea unei fetiţe care îşi doreşte să devină zână. Din această cauză ea declanşează o serie de peripeţii din care iese cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiriduşii şi animalele pădurii …Ei bine copiii au intrat  în lumea micuţei prinţese Zulenka şi au făcut cunoştinţă  cu veveriţe, coţofane, zâne şi alte personaje pline de umor din cadrul spectacolului.

La final, prinţesa Zulenka „s-a plimbat” cu pupicuri printre cei mici, aceştia bucurându-se că au putut atinge şi vedea de aproape păpuşica.

 Feţe pictate în culori vesele, baloane modelate, jocuri gonflabile şi multă distracţie!

 În Piaţa Cetăţii au fost amplasate corturi, ateliere creative,  parcuri gonflabile şi alte echipamente adecvate jocului, spectacolului şi competiţiei.

 Modelino, bărcuţe din hârtie, moace haioase, decoraţiuni, marionete, brăţări flori de lotus, coifuri, bijuterii din materiale reciclabile sau din mărgeluţe, baloane modelate, bricolaje sau papioane sunt doar câteva dintre obiectele pe care copii le pot realiza gratis cu mânuţa lor la ateliere creative de aici.

De asemenea, sunt artişti care realizează tot gratis picturi pe faţă, în culori vesele, astfel că cei mici pot deveni într-un timp foarte scurt personajele adorate de ei. „Mami eu vreau prinţesă”, „Tati, eu vreau Spiderman”, strigau unii dintre copiii care aşteptau nerăbdători la rând să fie şi ei pictaţi. Tot aici, cei mici se pot bucura de „Trenuleţul Copiilor” sau de Carusel, însă contra cost. Pentru 2 minute cu trenuleţul sau în carusel, părinţii trebuie să plătească 5 lei.

 Distracţia din Piaţa Cetăţii ţine cât e ziua de lungă

 Întreaga zi va însemna un tur de forţă cu jocuri şi concursuri susţinute de voluntari şi animatori profesionişti, pe tot parcursul zilei. În plus,  vor fi împărţite celor mici cadouri din partea organizatorilor, acestea constând în punguliţe cu ducliuri şi tichete pentru vată pe băţ, popcorn, bomboane, ş.a.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Teatrul de păpuşi  „Prichindel”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea