Rămâi conectat

Actualitate

Aproape zilnic, în Alba, un mopedist se trezește cu dosar penal. În ultimele 24 de ore au fost trei!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zeci de dosare penale au întocmit în ultima perioadă polițiștii rutieri din județul Alba pe numele celor care conduceau motoscutere fără a deține permis de conducere. Deși IPJ Alba a informat intens faptul că legislația s-a schimbat, iar conducătorii de mopede sunt obligați să posede permis, aproape zilnic un mopedist este surprins de polițiști conducând pe drumurile publice. Foarte adesea aceștia se află și sub influența alcoolului.

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei astfel de cazuri în Alba Iulia, Ocna Mureș și Blaj.

Potrivit IPJ Alba, “azi-noapte, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Alba l–au depistat în trafic pe N.Z., de 26 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea, pe b-dul Încoronării din Alba Iulia, un moped, iar cu ocazia testului cu aparatul alcooltest efectuat, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii  alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea  unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

Ieri dimineață, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş au oprit pentru control, pe D.J.107 D, pe raza localităţii Unirea, un moped condus de R.C., de 29 ani, din comuna Unirea.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat în circulaţie.

Fată de R.C., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.

Tot ieri, agenții Postului de Politie Sîncel l-au identificat în trafic pe C.I., de 56 ani, din Blaj, în timp ce conducea, pe str. Mihai Eminescu, din comuna Sîncel, un moped.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, acesta fiindu-i anulat în anul 2011.

C.I. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” .

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

21-22 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

21-22 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis duminică dimineața o atenționare cod galben de inundații valabil pe mai multe râuri din județul Alba. Citește și: 21 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea